Октомври и ноември са най-подходящите месеци за поставяне на противогрипна

...
Октомври и ноември са най-подходящите месеци за поставяне на противогрипна
Коментари Харесай

Д-р Розина Мирчева: Диагноза COVID-19 или сезонен грип може да бъде поставена след лабораторно изследване

Октомври и ноември са най-подходящите месеци за слагане на противогрипна ваксина. Това изясни в ефира на Дарик радио микробиологът доктор Розина Мирчева, шеф и притежател на лаборатория “Здраве ”. По думите й грипната вълна няма да ни подмине тази зима.И тя ще е редом с коронавирус. В лаборатория “Здраве ” от няколко месеца правят скрининг на популацията във връзка с имунитета против ковид. На този стадий данните демонстрират, че подобен се регистрира при повече от 60% от изследваните в лабораторията. Общият имунитет на популацията обаче е невисок против сезонния грип, който отсъстваше последните две години, разяснява доктор Мирчева.

Специалистът е на мнение, че имунизациите против грип и COVID-19 могат да бъдат приложени без значение една от друга и е целесъобразно да бъдат сложени, защото става дума за разнообразни ваксини против разнообразни вируси. Д-р Мирчева обаче смята, че епо-добре даима къс интервал от няколко дни междупоставянето надвете игли.

Най-честите причинители на простуда са риновирусите, само че също по този начин и други вируси като аденовируси, парагрипни вируси и други, разяснява микробиологът.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР