Октомври Дни на японската култура. 32-то издание на събитието ще

...
Октомври Дни на японската култура. 32-то издание на събитието ще
Коментари Харесай

Календар: Дни на японската култура; Гледане с разбиране: Кристо и Жан-Клод; "Приказката P.I.F."

Октомври

Дни на японската просвета. 32-то издание на събитието ще обхване четири града и с разнообразна стратегия. Пловдив ще види галерия на икебана " Есенна цветна приказка " (Дом на културата " Борис Христов ", 6 - 10.10), а Варна ще се допре до изкуството на темари (Арт изложба Le Papillon, 15 - 20.10) - направените на ръка декоративни топки, комбиниращи геометрия и бродерия. През октомври преглеждаме и галерия " Скрити послания - модерно японско изкуство " (Регионален исторически музей в София, до 20.10), а от 4 до 15 октомври столицата ще бъде посетена и от пътуващата галерия на Японската фондация " Строежна среда: различен взор към Япония ", в която 80 образеца от архитектурата, строителното инженерство и ландшафта на страната ще бъдат показани под формата на текстове, фотоси и видеа (УАСГ). На 7.10 в столичния Дом на киното ще се прожектират 4-те заглавия от японското кино. Подробна стратегия -

Октомври

Гледане с схващане: Кристо и Жан-Клод. Какво тъкмо стои зад работата на двамата художници, по какъв начин да я разберем, преживеем и приказваме умело за нея? Фондация " Изкуство - каузи и документи " и " Гьоте институт " провеждат серия събития за необятна публика и представители на разнообразни генерации, в които на понятен език да предложат нов вид преживяване на изкуството на Кристо и Жан-Клод. През октомври и ноември ще се проведат турове в изложбата с фотографии в СГХГ, визити за хора в пенсионна възраст, работилници за деца и родители, както и театрална премиера на пърформанс- разходката " Опакован аудиогид " под режисурата на Василена Радева. Задължително записване за детските архитектурни работилници на, гидове за необятна публика (2, 9, 23 октомври и 6 ноември от 13:00 - 14:00 ч., също със записване), Опакован аудиогид (28, 29 и 30 октомври), две групи дневно от 16:30 -17:00; от 18:00 - 18:30.

1.10

" Приказката P.I.F. " в думи и ноти. Месеци откакто музикантът Димо Стоянов ни напусна, животът и творчеството му намират продължение с книгата, отдадена на историята на група P.I.F. Представянето на специфичното издание ще се случи в 20:00 ч., а в 22:00 ще стартира и концерт на бандата. Клуб Mixtape 5, вратите отварят в 19:00 ч. Билети в мрежата на bilet.bg, 15 - 20 лева и на място единствено при останала наличност.
Капитал - брой 39
1.10

" Мелба онлайн " във Велико Търново. Петнадесетото издание на формата, който дава платформа за изява и среща публиката с образни създатели от разнообразни сфери, инициира поредност срещи с локални герои на дизайна. Разговорите и запознанството във Велико Търново са с експозиционния дизайнер и проектант Мартина Денева, екипа зад самостоятелното печатно издание CUT|КЪТ и стилния дизайнер Адриан-Ми. Пространство за културни и обществени събития ТАМ, 19:00 ч.

3.10

Фицрой. Премиера на най-новата пиеса на световноизвестния каталунски драматург Жорди Галсеран под режисурата на Явор Гърдев. В пиесата четири дами попадат в рискова обстановка. Те изкачват стръмната стена към върха Фицрой в Патагония по един от най-сложните направления за скално катерене на планетата Текстът показва една настояща картина на женската действителност, само че на напред във времето акцентира характерите и универсалните човешки въпроси. С присъединяване на Ирини Жамбонас, Христина Караиванова, Анастасия Лютова, Каталин Старейшинска и Пенко Господинов. Театър " Зад канала ", 19:00 ч.

3.10

Перник Рън. Първият шосeен пробег, с който градът става част от огромното семейство на лекоатлетическата верига " Рън България ", стартира с два старта за мъже и дами, надлежно пробег от 12,5 км с награден фонд от 1-во до 8-мо място и смесена щафета (мъж и жена) 2 х 6,25 км. За всички фенове, без значение равнището на подготовка, е очакван всеобщ старт на отдалеченост до 3 км, а за най-малките е заниманието по " Детска атлетика ", което ще се организира ден по-рано - на 2 октомври. Перник, площад " Кракра "
Четено Коментирано Препоръчвано 1 Политика 2 Здравеопазване 3 Вечерни вести 1 Транспорт 2 Политика 3 Политика 1 Здравеопазване 2 Транспорт 3 Политика
3.10

Светите Кирил и Методий. Новият сезон на Софийската опера се открива с българската опера - оратория от Живка Клинкова с либрето по поетични текстове из " Предания заветни " от Венко Марковски, която отдава респект и значим знак за ролята на апостолската задача на светите братя за България. Премиерата под режисурата на Вера Петрова и с диригент Жорж Димитров е в чест на 40-годишнината от оповестяването на светите братя Кирил и Методий за съпокровители на Европа от папа Йоан Павел II. Софийска опера и балет, 16:00 ч., билети от касата на Операта и на www.operasofia.bg

4.10
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР