Октай е убеден, че след детронирането на настоящия главен прокурор

...
Октай е убеден, че след детронирането на настоящия главен прокурор
Коментари Харесай

Осман Октай пред Фрог: Примката около Борисов се затяга, очаквам дори кръв. До май Гешев си тръгва сам

Октай е уверен, че след детронирането на сегашния основен прокурор предстоят доста жестоки удари за закононарушенията, осъществени в последните 15-20 години. Той предвижда, че Гешев ще бъде заставен от задкулисието самичък да подаде оставка до май месец тази година, до момента в който към момента не е заменен съставът на Висшия правосъден съвет.

Защо има заплаха от конституционна рецесия и ще има ли физическо елиминиране на основни фигури в политиката, четете в цялото изявление с Осман Октай:

Става все по-напечено към някогашния министър председател Бойко Борисов. Как ще коментирате отчета на испанските управляващи по „ БарселонаГейт “, който се появи през вчерашния ден?

За да взема съответно отношение по „ БарселонаГейт “, би трябвало да споделя това, че от държанието на прокуратурата и КПКОНПИ, ръководени от Иван Гешев и Сотир Цацаров, и от свадите, които избухнаха поради отсъствието на тези лица при предложения от Европейската комисия и Европейската прокуратура при назначението на наши прокурори, на всички партньорски служби стана ясно, че прокуратурата ни е извънредно огромна бухалка. Потвърждава се информацията от митингите предходната година, че българската прокуратура е чадър за българската мафия и за корумпираните структури във всички сфери на държавната власт, отпред с Бойко Борисов, изключително след осветяването на спалнята му с пачките, кюлчетата и револвера на нощното шкафче. Неглижирането на тези обществени информации в допълнение даде съображение на испанските управляващи да работят. От тамошните медии получихме информация, че с изключение на журналистическо следствие, в продължение на няколко години в Каталуния върви и прокурорско районно следствие по случая за пране на пари, „ БарселонаГейт “ и придобиване на парцели от български жители, свързани с българските управляващи, в това число с експремиера Бойко Борисов. Когато в общественото пространство Гешев стартира да укорява испанските управляващи, че не са дали никаква информация и няма по какъв начин българската прокуратура да проверява сходни закононарушения в непозната страна, това принуди испанската прокуратура да даде материали и информация. Когато към този момент видяха, че прокуратурата ни не организира безусловно никакво следствие и преписка с испанските управляващи, беше обикновено непосредствено да споделят с Министерството на вътрешните работи и посредством него новото държавно управление да получава съответната информация. Това, че Министерство на вътрешните работи получи материалите от испанската прокуратура, сложи в извънредно деликатна обстановка основния прокурор Гешев и цялата прокуратура. Виждаме и суматохата на Бойко Борисов и нелепостите, които наговори.

Да, той през вчерашния ден беше очевидно много раздразнителен.

Образът на Борисов излъчва освен боязън, само че и суматоха. Вчера той даже не можа да се отбрани, а стартира да приказва за странични неща, които нямат никакво отношение към случая. Говореше какви почести, знаци и награди бил получавал от испанските управляващи преди време. Определено можем да кажем, че обръчът и примката към врата на Бойко Борисов и хората в обкръжението му се стяга. И освен към него, само че и към Владислав Горанов и доста други някогашни негови министри. Тепърва ще има освен терзания, само че и извънредно съществени и скандални разкрития и следствия. Всичко това ги слага в нападателна обстановка на суматоха.

Смятате, че към този момент идва времето, в които ще станем очевидци по какъв начин примката към врата на Борисов ще се затегне до краен лимит?

Със саботирането на правосъдната промяна сега те само се пробват това стягане да не стане прекомерно бързо. Каквото и да приказват в общественото пространство както ГЕРБ, по този начин и Движение за права и свободи, на всички би трябвало да е ясно, че от самото начало те не са доброжелателни. Ще бъдат доста грубо ударени за закононарушенията, които са правили в последните 15-20 години след детронирането на сегашния основен прокурор. Убеден съм, че ще се стигне до това, каквито и мнения да има, че до момента в който не се направи смяна в Конституцията, Гешев е закрепостен. Аз не споделям това мнение.

Споменахте Движение за права и свободи. В предходно изявление с Вас коментирахме, че са много дейни в последно време. Тази тяхна интензивност явно не стихва. Какво им дава самочувствие по този начин самоуверено да предизвикват промени в закони и по този начин самоуверено да се държат в Народното събрание?

Има два стадия в държанието на Движение за права и свободи от началото на работа на сегашния парламент. Първо – те се пробваха да флиртуват и да се закачат с сякаш свои хрумвания, които в действителност бяха хрумвания на митинга и вълната на смяната. Обаче ги разобличиха, че не са откровени в желанията си и по-скоро, включвайки се в спор за смяна, целяха да сложат динена кора и да саботират комисиите и приемането на правосъдните промени. Особено след Нова година от Движение за права и свободи са извънредно изнервени. Стигна се даже до хулиганско държание в Народното събрание и нападателни реакции както към министър-председателя Кирил Петков, по този начин и към министъра на финансите Асен Василев. Така минаха към втория стадий, тъй като схванаха, че никой няма да влезе в съглашателство с тях, с цел да могат вероятно да се измъкнат от гонене.

Изразихте убеденост, че Гешев въпреки всичко ще бъде отхвърлен от поста основен прокурор, само че дали точно новите ръководещи в лицето на „ Продължаваме Промяната “ ще съумеят да се преборят с него, или той ще пребори тях? Да не би да се наложи да чакаме нови, които да водят тази борба?

Протестната вълна даде доверие на „ Продължаваме Промяната “ с концепцията те да осъществят ръководство, което да преследва постигането на задачите им. Всеки, който изневери на тази вълна, ще бъде затрит.

Задкулисието овласти свои медиатори. Преди година споделих, че първо ще бъде преследван Делян Пеевски, по-късно Сотир Цацаров, след това Иван Гешев и Бойко Борисов. Хора като тях, както и всички членове на Висшия правосъден съвет, са или политически, или финансови, или правосъдни медиатори на задкулисието. Обаче когато към този момент има такава отрицателна сила в обществото и когато това ще засегне големи финансово-икономически ползи на задкулисието, медиаторите биват или заменени, или отстреляни. През годините всеки дразнител, който скапва рахата на задкулисието да управлява процесите в страната, бива сменен и на негово място бива подложен различен, по-приемлив, който да потуши напрежението измежду обществото. Няма да се изненадате, че както Цацаров беше заставен да хвърли оставка, по този начин ще принудят и Гешев да подаде оставка, до момента в който не е заменен съставът на този Висш правосъден съвет. Така ще го подменят с различен, по-угоден кадър и ще кажат на Европа, че дразнителят към този момент го няма. 90 на 100 съм уверен, че би трябвало да чакаме този ход до май месец.

Смятате, че до май месец Гешев самичък ще се отдръпна?

Точно по този начин, тъй като през есента изтича мандатът на този Висш правосъден съвет. Независимо, че в Народното събрание сътвориха Комисия за смяна на конституцията, съществува и друга заплаха. Само подсещам, че когато се изисква квалифицирано болшинство за избор на нов Висш съдебен съвет, на инспектората и на разнообразни държавни органи, тогава по какъв начин ще се получи в Народното събрание квалифицирано болшинство без съглашателство с Бойко Борисов и ГЕРБ, и без Движение за права и свободи – няма по какъв начин. Тези хора могат дотам да блокират страната, че да не могат да бъдат определени нови членове на Висш съдебен съвет. По този метод изпадаме в конституционна рецесия. Защо задкулисието и мафията, отпред с тези играчи, да нямат интерес страната да бъде доведена до трагични събития? Без пердах тези хора няма да се дадат. Очаквам даже да има кръв. Както в Турция започнаха да отстраняват един по един медиаторите за корупционни схеми към семейството на Ердоган, по този начин чакам и у нас да има физическо елиминиране на основни очевидци, с цел да бъдат избавени избрани подмолни огромни играчи.

Интервю на Веселка Иванова
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР