Оксфордският университет, който вече разработи една от ваксините срещу COVID-19

...
Оксфордският университет, който вече разработи една от ваксините срещу COVID-19
Коментари Харесай

Оксфордският университет ще създава ваксини срещу различните щамове на COVID-19

Оксфордският университет, който към този момент създаде една от имунизациите против COVID-19 взаимно с фармацевтичната компания AstraZeneca, се приготвя да сътвори нови версии на препарата, предопределени за разнообразни варианти ковид. Това заяви в четвъртък The Daily Telegraph, базирайки се на университетския личен състав. 

Изследователският екип, създал имунизацията, изследва опцията за започване на производството на модифицирана версия на имунизацията в границите на 48 часа, в случай че е належащо. 

„ Засега членовете на екипа не имат вяра, че това ще е належащо, само че би било неуместно да не се приготвяме за такава опция. Ще отнеме един или два дни, с цел да създадем нужните промени в системата “, споделя източникът.. 

Изданието оповестява, че английското държавно управление е извънредно загрижено от опцията за разпространяване на нови варианти на вируса, които могат да заобиколят имунната отбрана, която основават към този момент прилаганите ваксини. 

Предварителните данни от изследване в Южна Африка демонстрират, че разновидността на вируса 501Y.V2, разпознат за първи път в тази страна, има разновидности, които евентуално го вършат по-инфекциозен, даже за тези с антитела. 

На територията на самото Обединено кралство се развива извънредно сложна епидемиологична обстановка заради разпространяването на мутиралия вариант B.1.1.7, който съгласно предварителните оценки на специалистите може да е със 70% позаразен от преобладаващия до момента генетичен вид на вируса. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР