Окръжният съд взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо

...
Окръжният съд взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо
Коментари Харесай

Задържаха под стража нашенец, обвиняем за финансови престъпления в Германия

Окръжният съд взе мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ по отношение на Мирослав Б., обвинен за осъществени финансови закононарушения във Федерална Република Германия, за който има издадена Европейска заповед за арест от Районен съд в гр. Бамберг, на 20 май т.г., оповестиха от Окръжен съд - Бургас.
В показаната пред Окръжен съд - Бургас Европейска заповед за арест са посочени фактическите условия на осъщественото от Мирослав Б. действие в Република Германия, за което съгласно немското законодателство е планувано наказване до 10 години „ Лишаване от независимост “. Мирослав Б. се търси за осъществяване на наказателно гонене, за това, че действайки с корестни цели, в пет самостоятелни едно от друго действие и с желание да се снабди с непозволена имотна полза, в съучастничество с други лица, непозволено се разпоредил с близо 50 000 евро от банкова сметка на трето лице, без да има за това съображение и позволение. Според съда са налице задоволително данни, въз основа на които може да се направи обосновано съмнение, че обвиненият е направил закононарушението, за следствието на което издаващата страна желае да бъде предаден.
Бургаският областен съд одобри, че съществува действителна заплаха обвинения да се укрие, в случай че не бъде арестуван. Мирослав Б. е работил в разнообразни страни през последните години и със съществуването на режим за свободно напредване на жителите в Европа, това съставлява действителен риск да се укрие. От момента на осъществяване на действието са минали няколко години, през които не е могъл да бъде открит. Наличието на четири деца, за които Мирослав Б. съобщи пред съда, че се грижи, имат повече прочувствено човешко значение, в сравнение с могат да бъдат опълчени на условия, че няма да се укрие или отклони от мярка друга от „ Задържане под стража “. Наличието на трудов контракт, Окръжен съд - Бургас също не оцени като събитие разколебаващо го в извода, че би трябвало да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение. Работата му в Слънчев бряг и пребиваването му този комплекс също би могло да бъде тълкувано и в негова щета, че той съзнателно не обитава на непрекъснатия си адрес.
Окръжен съд – Бургас счете, че единствено мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ би обезпечила присъединяване на Мирослав Б. в развой по фактическо решение предаването му на немските правосъдни управляващи.
Определението на Бургаския областен съд може да бъде обжалвано или протестирано пред въззивна инстанция в 3-дневен период.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР