Окръжният съд - Враца днес постанови да бъде взета най-тежката

...
Окръжният съд - Враца днес постанови да бъде взета най-тежката
Коментари Харесай

Оставиха в ареста заподозрените за палежа на подземен паркинг във Враца

Окръжният съд - Враца през днешния ден постанови да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на Н. Н. и К. М, оповестиха от институцията. Срещу двамата е повдигнато обвиняване за това, че на 8 октомври т. година, в под земята паркинг във Враца, Н. Н., подтикнат от К. М., е запалил имущество на забележителна стойност, като е имало заплаха пожарът да се популяризира и върху друго имущество. 

При постановяването на най-тежката мярка за неотклонение съдът е приел, че и за двамата е налице обосновано съмнение за съпричастността им към действието, в което са упрекнати. За причинителя съществуват също и двете различни рискове – да се укрие и да извърши закононарушение. За подбудителя К. М. не съществува заплахата да се укрие, само че съществува заплаха да извърши друго закононарушение.

Определението може да се апелира и стачкува пред Апелативен съд – София.

Палежът беше оголен единствено за няколко дни от чиновниците на Областната дирекция на МВР-Враца. В петък окръжният прокурор, шефът на Областната дирекция и началникът на Районното ръководство във Враца оповестиха, че причинителят и подбудителят са арестувани, а третият участник в действието, който е помагал при подпалването, е открит. В резултат на огъня са повредени девет автомобила, един мотоциклет и инфраструктура на постройката, в която се намира подземния паркинг.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР