Окръжният съд във Враца взе най-тежката мярка за неотклонение "задържане

...
Окръжният съд във Враца взе най-тежката мярка за неотклонение "задържане
Коментари Харесай

Задържаха българин, осъден за трафик на хора в Унгария

Окръжният съд във Враца взе най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража " по отношение на мъж /М. М./ от Роман. Той е бил е разгласен за интернационално търсене с европейска заповед за арест от унгарските правосъдни управляващи.

Българинът е желан за предаване, с цел да изтърпи наложено му в Унгария наказване "лишаване от независимост " за период от 8 години. На мъжа от Роман са издадени две присъди - от съда в град Кечкемет на 14 юни 2018 година и от съда в Сегед от 20 юни 2019 година

Той е приет за отговорен за 68 закононарушения, осъществени от него през август 2015 година Осъден е в Унгария като съизвършител в трафик на хора - 67 мигранти, а също за нанасяне на телесни повреди на транспортираните лица, за оказване на помощ за прекосяване през държавната граница на страната на друго лице за имуществено облагодетелстване, с малтретиране на лицата в трафика и за накърняване на телесната целокупност или здравето на друго лице, като е нанесена тежка телесна щета.

Определението предстои на неотложно осъществяване, по тази причина М. М. е арестуван в правосъдна зала и преведен в Следствения арест към пандиза.

Решението на магистратите обаче не е дефинитивно и предстои на обжалване и протестиране в законоустановения период пред Софийския апелативен съд.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР