Окръжният съд във Враца е наложил днес ефективно наказание от

...
Окръжният съд във Враца е наложил днес ефективно наказание от
Коментари Харесай

Ефективна присъда за мъж, убил майка си по непредпазливост

Окръжният съд във Враца е наложил през днешния ден дейно наказване от три години и четири месеца "лишаване от независимост " на К. Д., който е упрекнат, че предизвикал по несъобразителност гибелта на майка си, оповестяват от пресцентъра на Съдебната палата.

Подсъдимият е бил приет за отговорен в това, че на 26 декември 2020 година, в дома си във врачанско село, е предизвикал гибелта на майка си Н.Д. откакто и нанесъл с удари лека телесна щета, само че при побоя дамата е паднала и си е блъснала главата върху твърда повърхнина. Тя е умряла от получената тежка контузия ден по-късно в приют в столицата.

Делото е минало по искане на подсъдимия и неговата отбрана по реда на съкратеното правосъдно разследване. К. Д. е признал напълно обстоятелствата, изложени в обстоятелствената част на обвинителния акт и се е съгласил да не се събират доказателства за тях. Поради тази причина законът задължава съдът да понижи наложеното наказване с една трета, прецизират в известието от съда. Така наложеното от съда в началото наказване от пет години затвор, който е оптималният период за този тип закононарушение, е понижено на три години и четири месеца.

Мъжът ще би трябвало да изтърпи наказването си при първичен общ режим. Присъдата на Окръжен съд-Враца предстои на обжалване и протестиране в 15-дневен период пред Апелативен съд - София.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР