Окръжният съд във Велико Търново ще решава през 2022 г.

...
Окръжният съд във Велико Търново ще решава през 2022 г.
Коментари Харесай

Ще осъдят ли Фана, откраднала от девер на 13 г. печеливш билет с 250 000 лв.?

Окръжният съд във Велико Търново ще взема решение през 2022 година отговорна ли е  35-годишна жена за заграбване на печеливш лотариен билет от невръстния си зет и прибрала 250 000 лева Случката се разиграла преди повече от 5 години в стражишкото село Царски извор и се трансформирала в фамилна ромска драма с взаимни обвинявания, мутри, гибел и изпарила си облага.

Делото против 30-годишната тогава Фана С. е формирано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Велико Търново, с който подсъдимата е упрекната в това, че на 14 юни 2016 година в село Царски извор лишила от владението на 13-годишния Мирослав, брат на мъжа й, лотариен билет от играта " БИНГО ЛОТО " на " Националната лотария ", представляващ скъпа книга на предявител с номинал от 250 000 лв.. Според обнинението билетът бил благосъстоятелност на майката на малолетното момче, а  Фана използвала за това мощ, изразяваща се в принудително дърпане на лотарийния билет от ръцете на потърпевшия.

В интервала на нервността с търкането на билетчета момчето решило да си опитва шанса с джобните, които имало. Лотарийният билет се оказал печеливш. Мирослав се похвалил пред роднините си, а кака му Фана, реагирала стремително. Тя изтръгнала скъпата книга от ръцете му като му декларирала, че е дребен и няма право да взе участие в такива игри. После се обадила в малкия екран и след няколко дни сумата и била преведена.

Родителите на Мирослав пробвали да потърсят отговорност от Фана, само че се разразил пикантен скандал. Майката Нешка подала сигнал за закононарушението до Окръжната прокуратура във Велико Търново. Било формирано дело против незнаен причинител за кражба в изключително огромни размери. При следствието било изяснено, че Фана е причинител и тя била упрекната в обир на печелившия билет. 

Последвала безкрайна сага с прекачване на делото сред прокуратурите в Търново и Горна Оряховица, преустановяване и обновяване след тъжби на пострадалите чак до ВКП. В последна сметка се стигнало до обвинителен акт против снахата, която ограбила личния си зет.

В Царски извор си спомнят, по какъв начин едната част от ромската фамилия наела мутри да им пазят парите.  От другата страна, също прибегнали до гардове и в последна сметка яки момчета и схемаджии им измъкнали парите, без да има нищо налице от облагата. В селото приказват и че изобщо не става въпрос за обир, а необразованите роми сами са дали билета на оправната Фана.

Първоначално мислели, че са спечелили единствено 100 лева. Понеже нямали пукнат лев пробвали да продадат късметлийския билет за 70 лева в Стражица. Не намерили покупател и по този начин стигнали до снахата Фана. От нея разбрали, че става дума за сума, която не са и сънували. Местните не са безапелационни дали тя им е платила нещо, с цел да придобие билета, или те сами и го дали, с спогодба да вземе облагата и да им купи къща. 

През миналите 5 години, в които семейството живее с прокобата на
лотарията, бащата на невръстния късметлия се разболял и умрял, а това лято си отишла и  майка му Нешка. Мирослав, към този момент пълновръстен, ходил по чужбина, след това се прибрал и профукал всичко припечелено. Хващал се на работа и в региона, само че бил променлив и прекомерно доверчив, описват съселяните му.  Все още си мечтаел да си върне парите. 

И той, братовата му жена  не престават да живеят в селото в беднотия и бедност. Нищо не подсказва за огромната облага, паднала се в Царски извор.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР