Окръжният съд във Велико Търново постанови постоянна мярка „задържане под

...
Окръжният съд във Велико Търново постанови постоянна мярка „задържане под
Коментари Харесай

Оставиха в ареста обвинения в убийството на Мария от Горна Оряховица

Окръжният съд във Велико Търново постанови непрекъсната мярка „задържане под стража“ за 36-годишния Николай Кънчев, упрекнат в убийството на Мария Петрова от Горна Оряховица.

Държавното обвиняване изиска непрекъснат арест поради осъществено съзнателно ликвидиране по изключително непосилен метод на 10 ноември на Мария Петрова на ул. „ Славянска “ 23 в Горна Оряховица, както и за причиняване на междинна телесна щета на Светлин Спасов, също от железничарския град. Мотивите на прокуратурата за непрекъснатия арест са тежестта на закононарушенията, а както и заплахата, че след злодеянията Кънчев е избягал от мястото на престъплението и се укривал в продължение на дни, поради което и бе разгласен за общодържавно търсене.

По двете обвинявания законът планува разнообразни санкции – по чл.124 от Наказателен кодекс от 10 до 20 години отнемане от независимост, а по член 116 от Наказателен кодекс пожизнен затвор или пожизнен затвор без право на подмяна.

Служебният бранител на Кънчев – юрист Росен Илиев, съобщи, че приема мярката, поискана от прокуратурата като обоснована, само че не поради потвърдена виновност на неговия клиент, а поради терзанията му за живота му.

Окръжен арбитър Теодор Милев разпита подсъдимия Николай Кънчев. Горнооряховецът е на 36 години, има приблизително особено обучение, компетентност „ Рисуване “ и е осъждан. От няколко месеца е незает. Преди това е работил на бензиностанцията на Марешки в железничарския град. Мъжът не живее на непрекъснат адрес, а до скоро е обитавал квартирата, наета от жертавата Мария Петрова, на ул. „ Княз Борис “ в Горна Оряховица.

След като съдията му даде думата, той съобщи сбито: „ Съжалявам, не съм желал да умъртвявам Мария! “ На въпрос на съдията дали е подвластен от опиати, Кънчев отговори негативно, както, че и в деня на закононарушението не е използвал дрога.

В залата юристът на обвинения изиска още от прокуратурата да преквалифицира обвиняването от „ съзнателно ликвидиране “ в „ породена гибел по несъобразителност в резултат на съзнателно нанесена телесна щета “ /чл. 124 от НК/, защото по думите му, всички доказателства в хода на досъдебното произвеждане приказват за това.

В коридорите на правосъдната зала бранителят Росен Илиев показа и претекстовете си за настояването на преквалифициране на обвиняването.

По думите му, откакто Николай нанесъл побой над Мария във съдбовната вечер, по-късно двамата легнали да спят в едно легло и дамата умряла в съня си, най-вероятно от вътрешен кръвоизлив. Сутринта Николай също не подозирал, че приятелката му е мъртва, и чак към обяд разкрил, че тя е безжизнена.

Причина за кървавата драма била ревността на Николай, щедро полята с алкохол. Вечерта на 10 ноември той и Мария били у нейния някогашен наемодател Светлин, като и тримата щедро се почерпили. Светльо почнал да ухажва и целува Мария, което заслепило от гняв Николай и той се нахвърлил върху двамата, което и довело до нещастния случай.

„ Това е битова драма, каквито за жалост в България в последно време се усилват “, разяснява още юрист Росен Илиев. 24 са убитите досега дами у нас за тази година, като 4/5 от тях са убити от мъжете си, съвсем във всички случаи от ревнивост. „ За страдание не можем да надскочим балканския си нрав, а в семейство, където дамата печели повече, не остава крепко! “, заключи още юрист Илиев.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР