Окръжният съд във Велико Търново определи мярка задържане под стража

...
Окръжният съд във Велико Търново определи мярка задържане под стража
Коментари Харесай

Румънецът, убил петима в бус край Габрово, остава в ареста

Окръжният съд във Велико Търново дефинира мярка " задържане под стража " за 60-годишния камионджия от Румъния, който  на 12 октомври смаза микробус с служащи край Габрово и умъртви петима пасажери. Окръжният съд е приел доводите на окръжна прокуратура, че може да напусне страната и да осуети довеждането му за процеса, а става дума за огромен брой жертви в резултат на злополуката. Определението може да се нападна пред Апелативния съд във Велико Търново.
Прочетете още
Тираджията пътувал от Пловдив към Горна Оряховица, наложило се да мине през Шипка, поради затгворения Хаинбоаз. Не познавал пътя, объркал се на изхода от обхода на Габрово към пътя Габрово - Дряново, навлязъл в насрещното и блъснал челно микробуса в неговата лента. След нещастието стана ясно, че кръстовището е извънредно рисково и бяха набелязни незабавни ограничения за обезопасяване, написа " 24 часа ".

Четирима от служащите, пътували в микробуса, са настанени за лекуване в Габровската болница.Тежко остава положението на 26-годишният мъж. Той е в реанимацията на регионалната болница с черепно-мозъчна контузия и тежки счупвания. В хирургията на лечебното заведение се лекува различен от мъжете, който е в устойчиво положение. Един от пациентите е изместен от ортопедично поделение в столична болница, където му следва интервенция, а четвъртият от потърпевшите при злополуката е бил изписан, сподели шефът доктор Минко Михов.

Днес в тяхна памет е ден на печал в Габрово и Севлиево.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР