Окръжният съд във Варна отказа да пусне от ареста 43-годишната

...
Окръжният съд във Варна отказа да пусне от ареста 43-годишната
Коментари Харесай

Не пуснаха на свобода германка, обвинена за убийството на приятеля си на „Златни пясъци”

Окръжният съд във Варна отхвърли да пусне от ареста 43-годишната Агнес Т., която е упрекната за убийството на своя немски другар. Тялото на 45-годишния Александер Ш. бе открито на 8 юли тази година в региона на „ Златни пясъци ”.

Агнес и Александер съжителствали в Германия и дружно пристигнали на отмора в курорта. Според държавното обвиняване подготовката за закононарушението почнала още в чужбина. Жената склонила българина Станимир Р. да извърши убийството против сумата от 20 хиляди евро. С него се срещнали в Германия, където Станимир живеел преди всичко и имал личен бизнес.

Защитата на Агнес, която е родена в Азербайджан и има немско поданство, изиска по-лека мярка за неотклонение поради престоя й от над 3 месеца зад решетките. Освен това тя страдала от диабет, за чийто надзор в ареста нямало положителни условия.

От прокуратурата показаха информация за провежданото лекуване на обвинената, съгласно която тя приема медикаменти и е на специфична диета.

Според съда към сегашния миг не е разколебано съмнението за съпричастност на Агнес към закононарушението, за което е упрекната. То е тежко съзнателно, осъществено в съучастничество. Чуждата гражданка няма непрекъснат адрес у нас и има заплаха да се укрие. Срокът на задържането и́ не е прекомерно дълъг, тъй че този риск не е намалял. От показаните документи в правосъдното съвещание пък е видно, че се организира лекуване на диабета и няма утежняване на нейното положение.

За закононарушението, за което Агнес и Станимир са упрекнати, се планува наказване отнемане от независимост от 15 до 20 години, „ пожизнен затвор “ и „ пожизнен затвор без подмяна “.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР