Окръжният съд във Варна остави в ареста родителите на двете

...
Окръжният съд във Варна остави в ареста родителите на двете
Коментари Харесай

Съдът не пусна от ареста родителите на загиналите в пожара деца

Окръжният съд във Варна остави в ареста родителите на двете деца, открити мъртви след пожар в апартамент в квартал " Владислав Варненчик ". Двамата са привлечени към наказателна отговорност за палеж с последвали обилни вреди и последвала гибел.
Още по темата
За закононарушението, в което са упрекнати, законът планува затвор от 5 до 15 години.

Двамата арестувани за 72 часа с прокурорско разпореждане бяха доведени в съда със правосъдна защита, а делата им се водят поотделно, като се попречва всяка опция да се засекат, тъй като показанията им си опонират.

Пожарът лумна на първия етаж на бл. 406 във варненския квартал " Владислав Варненчик " на 9 октомври към 22.30 часа вечерта, а пожарникарите откриха към този момент мъртви невръстните момченце и момиченце. Започна следствие за тенденциозен палеж, който да прикрие вероятно тяхното ликвидиране, каквито подозрения породиха.

В хода на работата по случая са осъществени огледи на местопроизшествието, разпити на очевидци, конфискувани са материални доказателства, назначени са редица експертизи.

 Снимка: Булфото

 Снимка: Булфото

Продължава работата по изясняване на аргументите и събитията, довели до възникването на тежкия случай, както и до гибелта на двете деца.

Определението предстои на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

 Снимка: Булфото
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР