Окръжният съд във Варна определи постоянна мярка „задържане под стража“

...
Окръжният съд във Варна определи постоянна мярка „задържане под стража“
Коментари Харесай

Арестуваха мъж за притежание на дрога и преправен боен пистолет


Окръжният съд във Варна дефинира непрекъсната мярка „ задържане под стража “ на 29-годишен мъж, хванат с десетки грамове опиати, преправен военен револвер и патрони за него, оповестиха от съда.

Обвиняемият Костадин М. бил арестуван през вчерашния ден. При претършуване на адреса, населяван от него, са били открити везна, мелници за смилане на марихуана, съдове със следи от предпазване на марихуана и амфетамини, 53 грама марихуана и близо 38 грама таблетки и твърдо вещество, производни на амфетамина. В жилището били открити револверът и патроните.

За закононарушението, в което е упрекнат, в Наказателния кодекс са планувани от 2 до 8 години затвор и санкция от 5 до 20 000 лв..

Защитата на обвинения изиска по-лека мярка за неотклонение с претекста, че той има непрекъснат адрес и няма предходни осъждания.

Като прегледа събраните досега гласни и писмени доказателства, протоколи от претърсвания и изземвания, съдът реши че съществува обосновано съмнение Костадин М. да е съпричастен към действието, в което е упрекнат. Предвид характерността на дейностите и високата социална заплаха, правосъдният състав реши, че е действителна заплахата лицето да извърши друго действие и дефинира най- тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

Определението на Окръжния съд може да бъде обжалвано и протестирано пред Апелативен съд – Варна.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР