Окръжният съд в Търговище постанови домашен арест на кмета на

...
Окръжният съд в Търговище постанови домашен арест на кмета на
Коментари Харесай

Домашен арест за кмета на Омуртаг

Окръжният съд в Търговище постанови домакински арест на кмета на Омуртаг Ешреф Ешрефов, упрекнат в присъединяване в проведена незаконна група.

Днес съдът прегледа делото против кмета и татко му, който също е обвинен. Припомняме, че Ешрефов получи микроинсулт при ареста си, което попречва провеждането на съвещанията по-рано. Днес обаче кметът е бил доведен наложително, защото тройна съдебно-медицинска експертиза е открила, че здравословното положение на обвинения към този момент не е спънка той да се яви пред съда.

Защитата на Ешрефов, както и самият той желаеха отказ на съдията, защото съгласно тях последният (съдията) се срещнал с гражданин на гр. Омуртаг, пред който споделил, че Ешрефов ще бъде арестуван, съобщи Българска национална телевизия.

Исканията им не бяха почетени и съвещанието продължи при закрити порти.

" Подкрепям юристите си, уважаеми господин арбитър, апелирам да си подадете отказ, през вчерашния ден свободен деен жител от гр. Омуртаг е бил при вас и сте споделили, че ще ме задържите. И по тази причина ще помоля да си дадете отказ и различен арбитър да реши всъщност. Г-н арбитър, ще кажа името на индивида – Йордан Борисов – Шонгура. Вчера сред 12 и 15 часа е бил при вас и вие сте споделили на него, че ще ме задържите и " да не плува в отровни води ". Това сте споделили с него няколко пъти ", сподели Ешреф Ешрефов.

Ешрефов е упрекнат в осъществяване на длъжностни закононарушения на територията на Община Омуртаг и присъединяване в незаконна група, ръководена от татко му Хасан Х. Варненският апелативен съд удостовери най-тежката мярка за неотклонение по отношение на него, взета от Окръжен съд Търговище.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР