Окръжният съд в Стара Загора ще заседава в сряда, за

...
Окръжният съд в Стара Загора ще заседава в сряда, за
Коментари Харесай

Съдът в Стара Загора отново решава дали да остави в ареста обвинения за насилието над Дебора

Окръжният съд в Стара Загора ще заседава в сряда, с цел да реши дали да остави Георги Николаев в ареста за непрекъснато.

Николаев беше упрекнат за жестокото принуждение против 18-годишната Дебора, която беше нарязана с макетен нож, а косата ѝ - обръсната.

Заради съдебно-медицинската експертиза, посочила, че контузиите на момичето са единствено лека телесна щета, 26-годишният мъж беше пуснат на независимост при започване на юли - решение, което по-късно предизвика вълна от митинги и публично напрежение.

Той беше задържан наново и упрекнат в друго закононарушение - отправяне на шест закани за ликвидиране против младата жена в интервала сред април и юни 2023.

Именно по мярката за неотклонение, обвързвана с това следствие, би трябвало да се произнесе Окръжният съд на 9 август, откакто отбраната на Николаев е обжалвала ареста. Той не признава виновност по нито едно от двете производства.

Както съдиите, по този начин и прокурорите по делото бяха подложени на тежки упреци както от жители, по този начин и от политици като Хамид Хамид (ДПС) поради това, че са пренебрегнали жестокостта на първичното закононарушение против 18-годишното момиче.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР