Окръжният съд в Стара Загора остави окончателно в ареста обвинения

...
Окръжният съд в Стара Загора остави окончателно в ареста обвинения
Коментари Харесай

Съдът остави в ареста обвинения от Стара Загора

Окръжният съд в Стара Загора остави дефинитивно в ареста обвинявания за обезобразяването на 18-годишната Дебора Михайлова от Стара Загора Георги Николаев. Той застана пред съда обаче не по обвиняването за бруталното нахлуване, а за отправени по-рано закани за ликвидиране към момичето. 
" Не съм осведомен с делото, не ми е предоставено нищо, желая да кажа, че аз такива работи не съм писал ", съобщи в правосъдното съвещание Николаев. Той изиска да му бъде променена мярката с по-лека, тъй като има малко дете и няма да се крие.
Преди няколко дни Районния съд в града го остави в ареста, само че още тогава юристите оповестиха, че той не признава виновност и по това обвиняване, че ще апелира и че желае да излезе на независимост. 
Прокуратурата настоя и пред Окръжния съд упрекнатият да остане в ареста. Адвокатите на Николаев оповестиха, че казусът е типичен образец по какъв начин не би трябвало да действа правосъдната система. Те настояват, че има сериозен публичен и медиен напън за задържане на клиента им непременно. Защитата на Николаев прикани съдът да се абстрахира от публичното мнение и да постанови решение по разбиране. Магистратите обаче оставиха обиняемия за непрекъснато в ареста. Максималният период за задържането под стража на Георгиев по обвиняванията за закани за ликвидиране е до осем месеца.
По информация на Нова телевизия делото за ареста на Георгиев е било разпределено на инцидентен принцип на арбитър Татяна Гьонева. Тя обаче си е направила отказ. Същият магистрат бе докладчик по производството за нападението, по което той бе освободен.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР