Окръжният съд в Стара Загора наложи наказание от шест години

...
Окръжният съд в Стара Загора наложи наказание от шест години
Коментари Харесай

Шест години затвор за шофьор, причинил пътен инцидент с три жертви край Чирпан

Окръжният съд в Стара Загора наложи наказване от шест години затвор при първичен " общ " режим на 22-годишен шофьор на лек автомобил с букви В. Т., за това, че по несъобразителност е причинил гибелта на трима души и междинни телесни повреди на други двама. Това излиза наяве от известие на уеб страницата на съда. Младият мъж също по този начин няма правото да ръководи моторно транспортно средство за период от седем години.

Той е приет за отговорен в това, че на 1 април 2022 година при ръководство на лек автомобил по път в землището на Община Чирпан по несъобразителност е предизвикал гибелта на 13-годишно момиче, 63-годишен мъж и 80-годишна жена, както и междинна телесна щета на две момчета, на 19 и 15 години. По време на случая той се движел с превишена скорост.

Група младежи се придвижвали пеша от Чирпан към близкото село Зетьово. Повечето от тях вървели по затревения прием, а други - в края на пътна лента, в непосредствена непосредственост до банкета. След като водачът ги видял, опитал да ги заобиколи, като навлязъл в насрещната пътна лента, където обаче се блъснал челно в друга кола, ръководен от 63-годишния мъж, който умрял при злополуката. С него пътувала и 80-годишната жена, станала жертва на случая. След удара сред двете транспортни средства, автомобилът на 22-годишния мъж блъснал и трима от пешеходците, в следствие от което умряло момичето на 13 години, а двамата младежи, на 19 и 15 години, били ранени.

Наказателното произвеждане е извършено по реда на кратко правосъдно разследване, като в началото наложеното наказване от девет години затвор е понижено с една трета. Процедурата е приложена, откакто обвиненият е признал напълно виновността си.

Присъдата предстои на протестиране и обжалване в 15-дневен период пред Апелативния съд в Пловдив.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР