Окръжният съд в Стара Загора е наложил най-тежката мярка за

...
Окръжният съд в Стара Загора е наложил най-тежката мярка за
Коментари Харесай

Оставиха в ареста мъжа, обвинен в опит да пренесе през границата над 11 кг. марихуана

Окръжният съд в Стара Загора е наложил най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “ на мъж, упрекнат в опит да придвижи през границата на страната от Република България в Република Турция високорисково наркотично вещество – коноп, оповестиха от пресцентъра на институцията.

На 28 юли на гранично контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “ в посока към Турция е тестван лек автомобил, ръководен от обвинения. В зоната за митнически надзор той оповестил, че няма нищо за обявление.

Превозното средство е селектирано за щателна митническа инспекция, при която в тайник зад задната седалка в багажното поделение са открити 20 полиетиленови вакуумирани пликове със суха зелена листна маса. Направен е полеви наркотест, който посочил реакция за марихуана. Наркотичното вещество с общо тегло 11.100 кг е на стойност (по цени за потребностите на правосъдната система) 44 400 лв..

Окръжния съд в Хасково е взел под внимание, че обвиненият е неколкократно осъждан за разнообразни действия и е без непрекъсната трудова претовареност и има много чести пътувания зад граница, което също основава заплаха от укриване. 

Б.Р.И. е упрекнат по член 242, алинея 2 от Наказателния кодекс, за което се планува наказване „ отнемане от независимост “ от 10 до 15 години и санкция в размер от 100 000 до 200 000 лв..
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР