Окръжният съд в Шумен остави за постоянно в ареста 30-годишния

...
Окръжният съд в Шумен остави за постоянно в ареста 30-годишния
Коментари Харесай

Мъжът, стрелял срещу бившата си жена, съжалявал

Окръжният съд в Шумен остави за непрекъснато в ареста 30-годишния Нелгин Аптраим, който опита да убие някогашната си жена, стреляйки по нея.

Мъжът създал изстрел с газов револвер, преправен нелегално за пукотевица със сачми. Като претекст за стрелбата се показва ревнивост.

От прокуратурата оповестиха по-рано, че опитът за ликвидиране е осъществен в изискванията на домашно принуждение и в изпитателния период на предишно наказание.

Простреляната в Шумен жена е оперирана и е в устойчиво положение.

На влизане в правосъдната зала Аптраим резервира безмълвие. С публицистите обаче приказва служебният му бранител Харалан Стефанов. "Разговарях през вчерашния ден с него и ми сподели, че съжалява за случилото се и се разкайва. Причината, заради която го е направил, е ревнивост ", сподели юрист Стефанов.

Пред съда Аптраим изиска по-лека мярка за неотклонение, само че магистратите взеха решение, че осъщественото от него закононарушение е тежко и той би трябвало да бъде оставен в ареста за непрекъснато.

До определението на Шуменския областен съд Нелгин бе в ареста с разпореждане на Окръжната прокуратура за период до 72 часа.

Досъдебното произвеждане против 30-годишния обвинен е било формирано на 22 май, когато рано сутринта - малко след 5 часа, бил получен сигнал за простреляна жена. Инцидентът станал в покрайнините на Шумен, а опитът за убийството бил осъществен с револвер, който е открит през вчерашния ден от проверяващите. Простреляната 26-годишна Нурсел била призната в болничното заведение, а Нелгин избягал от местопроизшествието.

Жената била в автомобила на собствен сътрудник, с който работели в цех "Алкомет " в Шумен. Те постоянно пътували за работа дружно, защото живеели наоколо и били фамилни другари. 30-годишният Нелгин почнал да ги преследва и принудил сътрудника на някогашната си жена да спре. Извадил оръжие и стрелял по нея. След това направил противоположен завой, създал още един изстрел и избягал. Открит бил от полицията в Разград, където бил арестуван.

Тежкото престъпно закононарушение е осъществено в изискванията на домашно принуждение и в изпитателния период на предишно наказание на обвинения.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР