Окръжният съд в Русе присъди по 25 години затвор на

...
Окръжният съд в Русе присъди по 25 години затвор на
Коментари Харесай

По 25 години затвор получиха убийците на собственичка на аптеки в Русе

Окръжният съд в Русе присъди по 25 години затвор на двамата обвинени за убийството на собственичка на верига аптеки в града Еранухи Пехливанян.

51-годишния Гарабед Веринян и 57-годишния Михаил Михов ще би трябвало да заплатят и солидарно сумата от 600 хиляди лева на фамилията на жертвата за породени неимуществени вреди. Ще бъде иззето и половината имущество на подсъдимите.

Адвокатът на Веринян съобщи, че ще апелира присъдата, защото наказването не било заслужено, тъй като неговият клиент не бил взел участие в убийството.

Окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев уточни, че ще обмисли опцията дали да стачкува присъдата. " Законът дава опция да се избере по тип наказване - отнемане от независимост, пожизнен затвор и пожизнен затвор без подмяна. Ние поискахме по-тежкото наказване, само че съдът реши друго ", сподели прокурор Георгиев.

Присъдата предстои на обжалване в 15-дневен период пред Великотърновския апелативен съд.

Припомняме, след което тялото й бе разчленено на части и скрити на към 30 км от града. Мотивът за убийството бе обир, а откраднатата сума бе 65 000 в лв. и евро.

Убийството бе планувано повече от месец, през който и са открили ежедневните й привички, един от който бил да носи огромна сума пари в себе си.
 Доживотен затвор грози убийците на дамата в Русе
Доживотен затвор грози убийците на дамата в Русе

Разпитани са 10 очевидци и са назначени 25 експертизи
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР