Окръжният съд в Русе остави за постоянно в ареста 18-годишният

...
Окръжният съд в Русе остави за постоянно в ареста 18-годишният
Коментари Харесай

Обвиненият за убийството на възрастна жена в Русе блудствал с жертвата

Окръжният съд в Русе остави за непрекъснато в ареста 18-годишният Светлин А., упрекнат за убийството на 82-годишната жена от русенското село Щръклево. Мярката за неотклонение на младежа бе гледана този следобяд.

Както Българска телеграфна агенция към този момент осведоми, 82-годишната жена от русенското село Щръклево бе открита от сина си мъртва на 2 януари т.г. в къщата, в която живеела сама. Убийството е осъществено в следобедните часове на 1 януари тази година.

Окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев изясни, че вследствие на взаимната работа сред прокурорите и чиновниците на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Русе е открито, че потърпевшата е жертва на блудствени дейности, след което е била съзнателно умъртвена от посочения за причинител 18-годишен юноша от село Щръклево, който е неин комшия. Аутопсията е посочила, че гибелта е настъпила от задушаване.

 Снимка: БТА

Младежът до неотдавна е живеел с родителите си в Дания. Върнали се в България през септември м. година и купили къща до парцела на жертвата.

Прокурор Георгиев изясни на брифинг през днешния ден, че след работа с престъпни психолози младежът е признал виновността си, като претекстът за закононарушението е полов. Извършен е и следствен опит, който е потвърдил това.

По делото са осъществени огледи, претършуване, конфискувани са материални доказателства, разпитани са очевидци и са назначени експертизи. За тежкото закононарушение законът планува от 10 до 20 години затвор.

Преди правосъдното съвещание младежът, който е учил единствено до девети клас, съобщи, че съжалява за стореното.

 Снимка: БТА

Служебният му бранител изиска от съда " домакински арест ", само че съдията наложи най-тежката мярка, защото от събраните досега доказателства може да се направи обосновано съмнение, че младежът е направил закононарушението. Отделно, има заплаха той да се укрие или да извърши друго престъпно действие.

Определението на съда може да се апелира в тридневен период пред Великотърновския апелативен съд. Служебният бранител на обвинения съобщи след съвещанието, че няма да апелира наложената мярка.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР