Окръжният съд в Пловдив остави в ареста задържаните за извършени

...
Окръжният съд в Пловдив остави в ареста задържаните за извършени
Коментари Харесай

Съдът остави в ареста осмината, точили казина

Окръжният съд в Пловдив остави в ареста арестуваните за осъществени компютърни закононарушения, измами и пране на пари, оповестиха от пресцентъра на съда. Мерките за неотклонение на осемте участници в проведената незаконна група се разгледаха при закрити врата поради секретни материали по досъдебното произвеждане.

Групата манипулирала игрални автомати и жива игра на рулетка в разнообразни обитаеми места в страната. В акцията на " Икономическа полиция " вземат участие чиновници от пет области - Стара Загора, Плевен, Пловдив, Смолян и София - област. Голяма част от групата е арестувана на 20 октомври в Плевен.

Ръководителят на групата е от Пловдив. В нея вземат участие седем мъже и една жена, които са на възраст от 41 до 68 години. В схемата са били вербувани крупиета или шефове на игрални клубове, тъй като без тяхната поддръжка не е имало по какъв начин да се случи измамата.

Петима от арестуваните са осъждани за разнообразни закононарушения - срещу личността, собствеността, стопански закононарушения, в това число с операции на компютърни системи.

Претърсени са 21 парцела - жилища, жилища, гаражи и четири автомобила. Извършен е обиск на трима. Иззети са голям брой доказателства - раздрънкан игрален автомат, служил за симулация, няколко
рулетки, общо 39 500 лв., електронните устройства, голям брой топчета, документи.

Определението на окръжните магистрати предстои на митинг и обжалване пред Апелативен съд - Пловдив.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР