Окръжният съд в Пловдив наложи присъда от една година и

...
Окръжният съд в Пловдив наложи присъда от една година и
Коментари Харесай

След смърт на пешеходна пътека в Кършияка: Пловдивски учител получи условна присъда

Окръжният съд в Пловдив наложи присъда от една година и осем месеца условно с 4 години изпитателен период и 2 година без брошура на 35-годишният преподавател Кръстьо Ливров от село Строево. Преди повече от година по несъобразителност той блъсна и е аргументи гибелта на 77-годишната Соня Порязова.
Прочетете още
Инцидентът е станал на 21-ви септември 2021 година, когато Ливров е карал автомобила си в Кършияка, като се е опитал да направи ляв завой със съобразена скорост от ул. „ Полковник Сава Муткуров ” към ул. „ Победа ”. Така 77-годишната жена е тръгнала да пресича на пешеходната пътека, само че без да реши вярно дали това е безвредно. В момента преди да навлезе в кръстовището е настъпил удар, който е бил неминуем. Свидетели са се притекли на помощ, а дамата е била в кондиция и в схващане. Така подсъдимият я е транспортирал до болнично заведение, където по-късно потърпевшата е умряла поради контузиите.

Според заключенията на движимостите лица Ливров е карал автомобила си с 20 км в час, а в случай че е управлявал с 19км е можело да се избегне случаят.

В днешното съвещание прокурор Кичка Казакова изиска за обвиненият единствено 1 година условно, като добави, че 77-годишната потърпевша също не се е съобразила с идващия към нея автомобил и е пресякла без да се огледа задоволително. Един от бранителите на частните обвинители - юрист Димитър Георгиев оспори това, като сподели, че Соня Порязова е пресичала на зелена светлина.

" Човек на пешеходна пътека у нас  се усеща като заек по време на лов ”, добави още отбраната.

Днес Кръстьо Ливров също беше в правосъдната зала. Обвиняемият призна  вината си пред магистратите и прокуратурата и заявява, че се отхвърля от разглеждане на делото против него по общия ред, като изиска да подписа съглашение, като се съгласи да търпи наложеното му наказване от съда.

В последните си думи пред Темида той сподели, че извънредно доста съжалява.

Всеки ден се връщам към този миг, извънредно доста скърбя. Това го изживях доста тежко. Искам една обективна, само че условна присъда! ”, добави обвиненият Кръстьо Ливров.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР