Окръжният съд в Пазарджик постанови 3-годишна условна присъда за 79-годишния

...
Окръжният съд в Пазарджик постанови 3-годишна условна присъда за 79-годишния
Коментари Харесай

Баща уби сина си с чук в Пазарджишко

Окръжният съд в Пазарджик постанови 3-годишна условна присъда за 79-годишния Христо Присадов за убийството на сина му с чук.
Във съдбовния ден 54-годишния Илия Присадов за прощален път се прибира пийнал в бащиния си дом и вижда отсреща възрастния си татко Христо. Посяга и го удря с юмруци в лицето и рамото. За да се защищити и да уплаши сина си бай Христо взима чук. В този миг синът протяга ръка още веднъж към татко си, само че залита и се навежда. Тогава обвиненият нанася няколко удара в главата на пияния си наследник, който се строполява на земята. Бащата завива наследника си в платнище и го придвижва в пристройка на двора. Оставил го на леглото, само че синът още веднъж замахнал да удари татко си и паднал от леглото. За да усмири наследника си бай Христо още веднъж вдигнал чука и го стоварил в главата на сина си.
След това бащата завързал ръцете и краката на Илия, с цел да не може да става и да се движи, завил го с одеяло и излязъл от помещението. На идната заран подсъдимият намерил сина си мъртъв. Според съдебно-медицинската експертиза Илия Присадов е умрял от нанесените 7-8 удара с чук по главата, които са провокирали тежка черепно -мозъчна контузия. Пред съда подсъдимия съобщи, че не е желал да убие сина си, а да го сплаши и усмири. Пиянствата и побоите на убития над родителите му били всекидневие, стана ясно по време на делото.Условната присъда е с 5-годишен изпитателен период. Освен това наказаният би трябвало да заплати на внука си, като правоприемник на убития, сумата от 50 хиляди лева като обезщетение.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР