Окръжният съд в Пазарджик остави в ареста 27-годишния Светослав Йорданов,

...
Окръжният съд в Пазарджик остави в ареста 27-годишния Светослав Йорданов,
Коментари Харесай

Мъжът, убил бебе с юмруци, се отказа от показанията си

Окръжният съд в Пазарджик остави в ареста 27-годишния Светослав Йорданов, упрекнат в убийството на 12-месечното бебе на приятелката си Марияна.
В четвъртък в полицията в Пазарджик е получен сигнал от Центъра за незабавна помощ за признато в безпомощно положение едногодишно момченце. Въпреки напъните на медиците бебето умряло. При аутопсията е открито, че гибелта е породена от закрита черепно-мозъчна контузия, само че бебето имало и гръдна и коремна контузии, а също и следи от побои по крайниците.
За жестокото закононарушение бяха арестувани 30-годишната майка на дребния Рашко Марияна и 27-годишният Светослав, с който тя живеела на фамилни начала.
Заседанието на съда стартира с изказване на обвинения. Йорданов разгласи, че е бил заставен да подпише от полицията „ нещо, което не е вярно”.
„ Биха ме, не съм пил вода. Казах, че съм отговорен, само че не съм”, съобщи мъжът. От отговорите на Йорданов на въпроси, заложени му от юриста, стана ясно, че допреди няколко дни детето е било при биологичния му татко, който казвал, че не е негово и „ го хвърлил на канала”.
От думите на прокурор Таня Мадина се разбра, че Светослав постоянно е гледал бебето, до момента в който майката Марияна проституирала. Във съдбовния ден момченцето още веднъж било оставено на " грижите " на пастрока. Той обаче се ядосал, тъй като бебето плачело и почнал да го удрял с плесници в лицето. След това го блъснал в ръба на спалнята, както и два пъти блъснал главата му с пестник.
Прокурорката съобщи изрично, че Йорданов е давал показания в наличието на длъжностен бранител и заради това съществува обосновано съмнение, че той е причинителят на действието. Освен това имало заплаха да се укрие, както и да извърши друго закононарушение, защото досега е осъждан 4 пъти и за финален път е напуснал пандиза преди към година.
По думите на Мадина, против майката не са събрани задоволително доказателства, че е взела участие в убийството на детето си, само че ще й бъдат повдигнати други обвинявания.
Съдия Александър Александров наложи непрекъсната мярка " задържане под стража " на Светослав Йорданов и дефинира, че при постъпване на тъжба от неговата отбрана делото ще се гледа на 5 декември от 10 часа от Апелативен съд-Пловдив.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР