Окръжният съд в Монтана осъди на 16 месеца затвор условно

...
Окръжният съд в Монтана осъди на 16 месеца затвор условно
Коментари Харесай

Осъдиха условно жена от Лом, откраднала и източила банкова карта

Окръжният съд в Монтана осъди на 16 месеца затвор условно 29-годишна жена от Лом, която откраднала непозната банкова карта и изтеглила от нея 10 000 лева, оповестиха от правосъдната палата в Монтана.
Картата била открадната от собственичката ѝ на 7 март 2022 година, а до 14 март от нея били изтеглени 10 000 лева посредством 46 преводи и заплащания на ПОС терминали в магазини. След като открила неналичието на парите, собственичката на картата подала сигнал в полицията и закононарушението било разкрито.
Пред съда обвинената признала виновността си и получила присъда под минимума от 2 години, полагащи се за това закононарушение. Съдът постановил и да възвърне присвоените 10 000 лева дружно с лихвите върху тях от март 2022 година насам.
От Съдебната палата в Монтана оповестиха, че в последните две години кражбите на кредитни карти в района са зачестили и има голям брой присъди за това. В множеството случаи притежателите на картите са написали пинкода си върху тях или на листче, което е прикрепено към тях, а това улеснява крадците да теглят пари./БТА
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР