Окръжният съд в Монтана издаде постоянна мярка за задържане за

...
Окръжният съд в Монтана издаде постоянна мярка за задържане за
Коментари Харесай

В Монтана задържаха мигрант, издирван от Интерпол

Окръжният съд в Монтана издаде непрекъсната мярка за задържане за 42-годишен мъж от Иран, който е търсен от Интерпол – Техеран от 2017 година насам за строителни измами, оповестиха пред Българска телеграфна агенция от Съдебната палата в Монтана.

Според документите по делото строителният бизнесмен е бил наказан на 7 години затвор от съда в град Карач в Иран за строителни измами. Присъдата била произнесена на 1 август 2018 година в негово неявяване, защото през 2017 година той незаконно напуснал Иран дружно със фамилията си, след което живял пет години в Турция и още веднъж незаконно се трансферирал в България.

Преди към месец мъжът е бил настанен в Център за бежанци в София. На 25 септември той е бил хванат в Стара планина над село Гинци, община Годеч, където дружно с група незаконни мигранти, направил опит да премине незаконно границата с Република Сърбия.

След задържането в планината Окръжната прокуратура в Монтана е направила искане до съда за налагане на мярка „ задържане под стража “, което той е почел, прецизират от Съдебната палата в Монтана.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР