Окръжният съд в Ловеч осъди на три години условно директора

...
Окръжният съд в Ловеч осъди на три години условно директора
Коментари Харесай

3 г. условно за бившия директор на РЗОК - Ловеч

Окръжният съд в Ловеч осъди на три години условно шефа на Районната здравноосигурителна каса доктор Антонио Маринов, който беше обвиняем за длъжностно закононарушение, като е ощетил бюджета на касата с близо два милиона лв., оповестява БНР.

Съдът призна за отговорен Антонио Маринов за това, че в качеството си на шеф на РЗОК – Ловеч, в изискванията на продължаващо закононарушение е сключил непозволено два контракта с частната болница „ Кардиолайф “ за близо два милиона лв., както и увреждане на естественото действие на НЗОК и в частност на РЗОК-Ловеч и държавния бюджет.

Съдът го оправда по повдигнатите му обвинявания, че е сключил двата контракта без сходство с условията на чл.23, ал.1 и с чл.24, ал.1 от Националния рамков контракт за 2017 г.и че не е извършил служебните си отговорности и е подписал двата контракта без иницииране с докладна бележка или протокол до шефа на РЗОК - Ловеч за нуждата от тези контракти.

Освен тригодишната условна присъда беше постановена и петгодишна възбрана доктор Маринов да заема управителни длъжности в областта на опазването на здравето.

Прокурорът по делото Румен Петров сподели, че ще стачкува правосъдното решение на по-горна инстанция.

Адвокатът на Маринов Анна Михайлова уточни, че ще апелира присъдата: „ В неоправдателната част, защото такова обвиняване нямаме, за това, че е нарушил правила на РЗОК – Ловеч. Считаме, че в тази част присъдата е нестимулирана, а другояче съдът вярно го оправда по другите две обвинявания. “

Д-р Антонио Маринов сподели, че не е отговорен: „ Не се считам за нарушител. “

Присъдата може да се апелира пред Апелативния съд във Велико Търново в 15-дневен период.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР