Окръжният съд в Кюстендил потвърди решението на Районния съд в

...
Окръжният съд в Кюстендил потвърди решението на Районния съд в
Коментари Харесай

Съдът отказа да пусне от ареста прокурорския син от Перник

Окръжният съд в Кюстендил удостовери решението на Районния съд в Дупница, с което в края на предишния месец е наложена мярка за неотклонение " задържане под стража " на прокурорския наследник от Перник Васил Михайлов. Днешното правосъдно решение не предстои на обжалване и митинг.

Правото не следва да бъде опазено от магистрати, които не го познават, само че го упражняват като поминък, разяснява след съвещанието бранителят на обвинения Любомир Таков , който цитира арбитър от Апелативния профилиран углавен съд. " Веднага ще пусна ново искане за изменение на мярката на неотклонение " , съобщи Таков дефинира решението на окръжния съд като възмутително. " Клиентът ми търпи мярка за неотклонение домакински арест, която, според решение от 1992 година на Конституционен съд, е приравнена по правно значение и последствия на задържане под стража. Действително става въпрос за две разнообразни производства, само че задачите на ограниченията са да попречват укриване и осъществяване на закононарушение или осуетяването на привеждане в действие на влезнала в действие присъда ", сподели още той.

Пред съда Васил Михайлов съобщи, че желае по-лека мярка за неотклонение, с цел да се радва на околните и дребната независимост, която има , до момента в който е под домакински арест. Той разказапосочи, че е подложен на психически напън, тъй като на възрастта, на която връстниците му влизат в университет, той влиза в пандиза. " Заклевам се в майка ми, която само обичам, че съм упрекнат за хулиган - нещо, което не съм аз ", увери Михайлов и добави, че е " добър човек ", въпреки да е правил и недобри неща. Според него обвиняванията на някогашната му другарка са плод в следствие от ревнивост и не са подкрепени от никакви доказателства.
 Никой не желае да свидетелства по делото против прокурорския наследник от Перник
Никой не желае да свидетелства по делото против прокурорския наследник от Перник

То беше отсрочено за следващ път

Синът на някогашния зам. областен прокурор на Перник Бисер Михайлов е упрекнат, че е си с ликвидиране. По-рано той беше притеглен и към наказателна отговорност за нанасяне на телесна щета от 11 юни 2022 година Васил Михайлов прекара 5 месеца в ареста, само че след това бе. Още на идващия ден обаче се появиха сигнали, че той нарушава наложената му мярка за неотклонение. След инспекция бе открито, че не всеки път е излъчвала сигнал. Въпреки че съдът в началото отхвърли да върне Михайлов в ареста, Така, на 10 ноември предходната година му бе наложена още веднъж мярка " задържане под стража ".

Васил Михайлов е обвиняем за 8 закононарушения на територията на Перник , измежду които причиняване на леки и междинни телесни повреди по хулигански подбуди и закана за ликвидиране.

С определение на Върховния касационен съд прекратеното пред съда в Перник дело беше изпратено за разглеждане на Районния съд в Дупница. Към момента против Михайлов има други две висящи досъдебни производства.

През април тази година - за побой в Созопол. По силата на утвърдено от съда съглашение сред Михайлов и прокуратурата му беше беше наложено наказване от 1 година и 6 месеца пробация и 100 часа безплатен труд в интерес на обществото.

През юни мярката на прокурорския съд отново да е " домакински арест ", след това това разпореждане, само че през юли в последна сметка Михайлов още веднъж беше пуснат на независимост
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР