Окръжният съд в Кюстендил отмени оправдателната присъда на районния и

...
Окръжният съд в Кюстендил отмени оправдателната присъда на районния и
Коментари Харесай

Три години по-късно: Собственикът на изоставените в Осоговската планина коне е глобен с 4500 лв.

Окръжният съд в Кюстендил анулира оправдателната присъда на районния и призна животновъда Петър Пищалов за отговорен за случая със починалите коне в Осоговската планина през зимата на 2018 година

Той е упрекнат за проявление на свирепост към част от животните в стадото му и последвалата гибел. Преди три години Пищалов изоставя към 100 коня в планината, оставяйки ги да бедстват без храна, вода и заслон на минусови температури.

Доброволци се проведоха и избавиха част от животните, само че огромна част от тях починаха. Впоследствие се разбра, че това не е първото нарушаване на животновъда, както и че е получавал евросредства за развъждане на каракачански коне.
Снимка: btvnovinite.bg
„ Обвиняемият е съзнавал доста добре, че изоставя животните във високите елементи на Осоговска планина, без да им обезпечи при нужда храна, вода, заслон и ветеринарномедицинска грижа. Съзнавал е също по този начин, че им предизвиква дълготрайно и повтарящи се премеждия, увреждане на здравето и стрес. Както и че през зимата ги излага на температурни и неподходящи атмосферни въздействия, които им предизвикват болежка, страдалчество, увреждане и стрес “, се споделя в претекстовете на Окръжния съд в Кюстендил.

Съдът освободи Пищалов от наказателна отговорност и му наложи санкция от 4500 лева Решението не предстои на обжалване и протестиране.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР