Окръжният съд в Кюстендил е обявил в несъстоятелност "Въгледобив Бобов

...
Окръжният съд в Кюстендил е обявил в несъстоятелност "Въгледобив Бобов
Коментари Харесай

Окръжният съд в Кюстендил е обявил в несъстоятелност Въгледобив Бобов дол ЕООД

Окръжният съд в Кюстендил е оповестил в неплатежоспособност "Въгледобив Бобов дол " ЕООД и е постановил преустановяване на активността на предприятието, оповестиха от пресцентъра на съда.

Съдът е постановил обща забрана и запор върху имуществото на длъжника. С решението си, магистратите са лишили сдружението от правото да ръководи и да се разпорежда с имуществото, включено в масата на несъстоятелността му и са постановили да стартира осребряването му. Решението предстои на неотложно осъществяване, само че може да се апелира пред Софийския апелативен съд, прецизираха от съда в Кюстендил.

Производството беше формирано по молба на изпълнителния шеф на НАП-София, с пълномощие от министъра на финансите, с искане за обновяване на производството по неплатежоспособност на "Въгледобив Бобов дол ". Молбата е учредена на несъблюдение на отговорностите му по одобрения проект за излекуване на предприятието.

От съда припомниха, че с решение от 15 май 2012 година, Окръжният съд в Кюстендил е разкрил произвеждане по неплатежоспособност във връзка с длъжника "Въгледобив Бобов дол " ЕООД. С решение от 4 юни 2015 година, на съображение на Търговския закон е одобрен признатият от събранието на кредиторите проект за излекуване на сдружението и е прекъснато производството по несъстоятелността му.

В претекстовете на последното решение на Кюстендилския съд е посочено, че съществува редовно несъблюдение от страна на длъжника на поетите с оздравителния проект отговорности, заради което е налице плануваното в данъчно-осигурителния процесуален кодекс /ДОПК/ съображение за обновяване на производството по неплатежоспособност.

Извършените от длъжника заплащания не обосновават противоположния извод, защото без значение от тях, неизпълнената част от непогасените обществени вземания против "Въгледобив Бобов дол "ЕООД, за чието отлагане и разсрочване е обещано авансово единодушие с писмо по разказа на Министерството на финансите, към 9 май 2019 година общо е 102 069 237, 64 лева, се показва още в претекстовете на съда.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР