Окръжният съд в Кърджали не даде ход на днешното заседание

...
Окръжният съд в Кърджали не даде ход на днешното заседание
Коментари Харесай

Отново отложиха делото срещу Местан за катастрофата, при която загина бебе

Окръжният съд в Кърджали не даде ход на днешното съвещание по делото за тежката злополука през април 2019 година край момчилградското село Загорско, с присъединяване на Лютви Местан, при която почина 6-месечно бебе.

Местан е един от двамата обвинени в процеса . Причина съвещанието да бъде отсрочено бе импортираната отвън законовия период спомагателна автотехническа експертиза , опцията на страните да се срещнат детайлно с нея, както и отсъствието на изготвилите я движимости лица. 

Допълнителните калкулации са направени по искане на отбраната на втория обвинен в процеса, а точно бащата на умрялото кърмаче – Юсеин Тефик Ахмед, управлявал фамилния автомобил в деня на случая . Те имаха за цел да се откри изходното местонахождение на управлявания от Лютви Местан автомобил при злополуката на кръстовището край Загорско. 

Пред публицисти Местан разяснява спомагателната експертиза. По думите му в нея е открито, че той се е намирал в вярната лента. Изчисленията са посочили също, че скоростта на автомобила, в който е пътувало фамилията, е 141,8 км. в час.

Делото бе отсрочено за 21 февруари от 10:30 часа в Окръжен съд - Кърджали. Тогава Местан още веднъж ще изиска събирането на нови доказателства, имащи за цел да дефинират точната фактическа конюнктура по време на злополуката, снимани при следващи видеорепортажи, разяснява още той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР