Окръжният съд в Хасково разреши издаването на Европейска заповед за

...
Окръжният съд в Хасково разреши издаването на Европейска заповед за
Коментари Харесай

Ще търсят с европейска заповед мъж от Турция, причинил катастрофа със загинал у нас

Окръжният съд в Хасково позволи издаването на Европейска заповед за арест по отношение на мъж с двойно поданство - българско и турско, който аргументи злополука със умрял и след произшествието отпътува за Турция, оповестиха от Съдебната палата в града.

Инцидентът стана на 20 март предходната година на пътя Хасково - Димитровград. Тогава обвиненият е застигнал с лекия си автомобил друга кола и я е блъснал откъм гърба. Вследствие на удара ударената кола се е забила в бетонна ограда, а нейният водач - 23-годишният Йордан Бозуков, е признат в интензивното поделение на хасковската болница в мозъчна гибел и с пневмоторакс и след осем дни е умрял.

Случаят провокира цивилен митинг пред Съдебната палата в Хасково поради това, че хипотетичният причинител е бил арестуван след случая, само че малко по-късно е бил пуснат на независимост.

Причинилият злополуката мъж е разгласен е за общодържавно търсене, което не е дало резултат. Установен е негов адрес в Турция и е изработен опит да бъде свикан на същия посредством правосъдна поръчка за международноправно съдействие, която турските правосъдни управляващи са отказали да изпълнят.

Затова съгласно съда издаването на Европейска заповед за арест в сегашния случай се явява изцяло целесъобразно, законосъобразно и съразмерно, заради което почете настояването на прокуратурата и позволи издаването ѝ, допълниха от съда.

Определението предстои на обжалване и митинг пред Апелативен съд – Пловдив.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР