Окръжният съд в Хасково остави в ареста 30-годишния Александър Велков

...
Окръжният съд в Хасково остави в ареста 30-годишния Александър Велков
Коментари Харесай

Александър, който уби фермер в Гарваново заради отказан заем, остава зад решетките

Окръжният съд в Хасково остави в ареста 30-годишния Александър Велков Александров, упрекнат за убийството на 67-годишен мъж от село Гарваново. 

Съдебният бранител на обвинения изиска по-лека мярка с претекста, че клиентът му е с чисто правосъдно минало, съдействал е на проверяващите органи, а и имал две дребни деца, за които да се грижи. В хода на съвещанието стана ясно, че за двете деца на обвинения се грижи главно майка му, защото той постоянно отсъствал от вкъщи си. Вземайки поради и събитието от осъщественото закононарушение и опита да се укрие, магистратите постановиха мярка „ задържане под стража “, като тя може да бъде обжалвана пред Апелативен съд – Пловдив.

Александър Александров е обвиняем за това, че на 16 януари в хасковското село Гарваново, след зародил скандал поради отвод да му бъде даден паричен заем, е нанесъл голям брой удари по главата с тъп предмет на 67-годишния Атанас Николов, който вследствие умрял. Мъжът бе открит в дома си от съседи.

След осъществяване на закононарушението, 30-годишният Александър опита да се укрие, само че бе открит и арестуван в Благоевград. Пред проверяващите органи и пред арбитър той бе направил цялостни признания. Убийството бе квалифицирано като осъществено с особена свирепост, за което законът планува наказване „ отнемане от независимост “ за период от 15 до 20 години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без право на подмяна.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР