Окръжният съд в Добрич призна и прие за изпълнение в

...
Окръжният съд в Добрич призна и прие за изпълнение в
Коментари Харесай

Българин, осъден в Унгария, ще изтърпи присъдата си у нас, реши Добричкият окръжен съд

Окръжният съд в Добрич призна и одобри за осъществяване в България присъда на маджарски съд, с която на български жител, с непрекъснат адрес в Добрич, е наложено наказване отнемане от независимост за период от 2 години и 6 месеца.

С присъда на Околийски съд Дабаш, мъжът е бил приет за отговорен в това, че на 2 ноември 2021г. в землището на Домасек, Унгария, в съучастничество като съучастник с трето неустановено лице, оказвал помощ на един афганистански и двама турски жители, пребиваващи нелегално на територията на страната, да преминат държавната граница сред Унгария и Австрия, превозвайки мигрантите с лек автомобил. Деянието е осъществено с користна цел и е оказвана помощ на повече лица.

Присъдата е приведена в осъществяване в Унгария и осъществяването й следва да завърши на 1 май 2024 година. Процедурата по трансфер е инициирана от наказания С.А., който е заявил пред унгарските управляващи желанието си да изтърпи остатъка от наложеното му наказване в България.

Съобразявайки данните по делото, Окръжният съд откри, че мъжът е наказан за действие, което е закононарушение и по българския углавен кодекс, като са налице и останалите предпоставки за признаването и приемане за осъществяване на постановената присъда. С решението си съдът приспада предварителното задържане и изтърпяното в Унгария наказване от наказания, считано от 2 ноември 2021г. до предаването му на българските управляващи и привеждането на остатъка от наказването в осъществяване. Остатъка от глобата той ще търпи при първичен общ режим.

Решението на Окръжния съд предстои на обжалване и митинг пред Апелативен съд – Варна в 14-дневен период.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР