Окръжният съд в Добрич предава сводник на властите в Полша

...
Окръжният съд в Добрич предава сводник на властите в Полша
Коментари Харесай

Екстрадират наш сводник в Полша

Окръжният съд в Добрич предава сводник на управляващите в Полша в осъществяване на Европейска заповед за арест, издадена от Окръжния съд в град Ополе. С нея е поискано задържане и предаване на Е.С., с цел да бъде разследван за действия, квалифицирани като закононарушение против публичния ред и закононарушение срещу половата независимост и положителните нрави.

Е.С. е обвинен за това, че в интервала от ноември 2012 година до ноември 2018 година, в град Ополе, взаимно и в скрит план с други обвинени, при систематизиране на функциите, е извличал материална полза от замесване в проституция на други лица, като от това си е обезпечил непрекъснат източник на приходи.

В хода на производството пред Окръжен съд-Добрич, Е.С. заявява документално единодушието си за неотложно предаване на полските правосъдни управляващи. Той съобщи, че не се отхвърля от правилото на особеността, с което резервира правото си да не бъде разследван и съден, както и да не изтърпява наказване за закононарушение, друго от това, за което е издадена ЕЗА.

Полските правосъдни управляващи са дали гаранции, че при положение на наказание, българският жител ще бъде върнат в България, с цел да изтърпи вероятно наложено му наказване отнемане от независимост.

Съдебният състав позволи предаването на мъжа, откакто откри, че Европейската заповед за арест дава отговор на всички законови условия и не е налице нито едно от основанията за отвод от осъществяване.

Решението на Окръжния съд е дефинитивно.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР