Окръжният съд в Добрич потвърди решение, с което общината е

...
Окръжният съд в Добрич потвърди решение, с което общината е
Коментари Харесай

Община Добрич е осъдена за 12 хил. лв. заради падане на заледен тротоар

Окръжният съд в Добрич удостовери решение, с което общината е наказана да заплати обезщетение от 12 000 лева на потърпевша при рухване на замръзнал тротоар. На първа инстанция Районният съд е присъдил на дамата 1515.83 лв. за направените от нея разноски за лекуване и сумата от 10 484.17 лева за породените й неимуществени вреди - претърпените болки и премеждия.

Инцидентът станал на 2 февруари 2017 година на мощно замръзнал и непочистен тротоар по ул. " Кирил и Методий ". При рухването дамата си счупила бедрена шийка и дясната лъчева кост. Възстановяването й траяло шест месеца, през които потърпевшата търпяла болки, ограничавания и дискомфорт, които и понастоящем не са изчезнали изцяло, оповестяват от съда.

Решението на Районния съд обаче е обжалвано от общината. Но Окръжният съд приема, че кметството не е изпълнило законовото си обвързване да поддържа и почиства тротоарите в града и по тази причина би трябвало да заплати обезщетение на потърпевшата. Съдът регистрира, че задължението за разчистване и обезопасяване на улиците е било на компанията, с която община Добрич е имала контракт за зимно поддържане на града, само че разяснява, че предоставеното явно не е било изпълнено, най-малко що се отнася до региона на случая, който е бил замръзнал и хлъзгав.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР