Окръжният съд в Добрич постанови присъда, с която налага условно

...
Окръжният съд в Добрич постанови присъда, с която налага условно
Коментари Харесай

Условна присъда за втория помощник капитан на Вера Су“

Окръжният съд в Добрич постанови присъда, с която постанова условно наказване отнемане от независимост за период от 2 години, с 4-годишен изпитателен период, на втория асистент капитан на кораба „ Вера Су ".

Съдът призна подсъдимия К. А., турски жител, за отговорен по обвиняването, че на 20 септември 2021 година, в акваторията на Черно море, край бреговата линия в региона сред село Камен бряг и курорта „ Русалка ", като вахтен помощник-капитан на транспортен съд „ Вера Су ", плаващ под панамски байрак, е задремал на вахта. Така е нарушил предписание от Международната спогодба за вахтената работа и нормите за подготовка и освидетелстване на моряците, позволил е засядането на кораба, като действието е осъществено по несъобразителност. От действието са настъпили обилни имуществени вреди за дружеството-корабособственик, в размер на 6 680 734, 85 лв..

Присъдата на Окръжния съд не е дефинитивна и предстои на обжалване и митинг в 15-дневен период пред Апелативен съд – Варна.

Делото бе гледано в отсъствието на подсъдимия, защото К.А. се намира отвън рамките на България, и, въпреки местоживеенето му в Турция да е известно, не може да бъде свикан, заради отказано осъществяване на правосъдна поръчка за призоваването му.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР