Окръжният съд в Добрич осъди условно подсъдим за кражба и

...
Окръжният съд в Добрич осъди условно подсъдим за кражба и
Коментари Харесай

Присъда за мъж, откраднал мобилния телефон и дебитната карта на свой познат

Окръжният съд в Добрич осъди условно обвиняем за кражба и прилагане на банкова карта без единодушието на титуляра.

За двете действия съдът му наложи общо наказване „ отнемане от независимост “ за период от 1 година и 4 месеца, с 3-годишен изпитателен период, както и санкция от 400 лв., оповестяват от прокуратурата.

Медицинска сестра от Варна теглила пари от дебитната карта на пациент след гибелта му

Подсъдимият Д.Н. беше приет за отговорен в това, че през нощта на 8 против 9 ноември 2019 година, откраднал от собствен прочут мобилен телефон със СИМ-карта, на обща стойност 239.90 лева, както и дебитната му карта. Още същата нощ, на банкомат в Генерал Тошево, той употребявал картата и изтеглил 200 лв..

Кражбата била осъществена, до момента в който двамата мъже били дружно на заведение. В комфортен миг, когато потърпевшият оставил якето си без контрол, подсъдимият бръкнал във вътрешния джоб на дрехата и взел оттова телефона и банковата му карта, към която имало и листче със записан ПИН-код.

Делото мина по реда на съкратеното правосъдно разследване, откакто подсъдимият призна виновността си и всички обстоятелства, изложени в обвинителния акт. Междувременно той е възстановил и породените от действията му имуществени вреди.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР