Окръжният съд в Добрич наказа с условна присъда собственик на

...
Окръжният съд в Добрич наказа с условна присъда собственик на
Коментари Харесай

Осъдиха таксиджия с неизправна газова уредба, убила жена при взрив

Окръжният съд в Добрич наказа с условна присъда притежател на таксиметров автомобил за породена гибел при гърмеж на неизправно газово устройство, инсталирано в транспортното средство. За наложеното наказване на И.Ж. от една година и четири месеца " отнемане от независимост " при три години изпитателен период, оповестиха от пресцентъра на правосъдната институция.

Според обвинителния акт на прокуратурата подсъдимият инсталирал механически нередовен и евентуално рисков контейнер за полутечен газ пропан-бутан или сбит газ метан. Окръжната прокуратура показва, че резервоарът е бил направен от притежателя на автомобила със заварени дефектни съединения, с изчезнала идентификация и устройството е било несъвместимо за работно налягане на метановия въглеводород от 220 бара. Със промяната на резервоарите от метан на пропан-бутан И.Ж. целял да реализира изгодност и да усъвършенства работата на мотора, разясняват от пресцентъра на съда.

На 14 септември 2019 година в автомобила пътувала майката на подсъдимия. Превозното средство било ръководено случайно от друга негова родственица, която на бензиностанция в Добрич спряла на колонката за зареждане с метан. При пълненето на резервоара последвал гърмеж. Пострадалата пътничка в автомобила била транспортира в болница, където в същия ден умряла.

Според обвиняването подсъдимият е нарушил регламентираните в разпоредба условия за промени в структурата на записаните пътни транспортни средства. Съдът оправда подсъдимия за част от посочените като осъществени от него нарушавания, допълват от пресцентъра.
Делото е минало като кратко правосъдно разследване, при което в началото избраната присъда се понижава с една трета. Наказанието предстои на обжалване и митинг пред Апелативния съд във Варна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР