Окръжният съд в Бургас потвърди присъдата на тримата сирийски граждани,

...
Окръжният съд в Бургас потвърди присъдата на тримата сирийски граждани,
Коментари Харесай

Потвърдиха присъдите на тримата сирийци, причинили катастрофата с мигранти в Бургас

Окръжният съд в Бургас удостовери присъдата на тримата сирийски жители, предизвикали злополуката с мигранти, при която починаха двама служители на реда в Бургас

Омар Аднан, Ахмад Муфид и Абдулах Абдулуахед са помогнали на 47 жители на Сирия, Иран и Мароко да преминат с пътнически рейс от Малко Търново до Бургас. Те са обвинени и по две каузи - за трафика на мигранти и за причиняването на злополуката с рейса в региона на кръстовището “Трапезица ", при която починаха двамата полицейски чиновници.

От съда обявиха, че управляваният от сирийците рейс не е регистриран и е бил с табели, които са издадени за друго моторно транспортно средство.

На единия от подсъдимите е наложено наказване отнемане от независимост за период от 4 години и 10 месеца и санкция в размер на 11 000 лева Той е приет от съда за отговорен и за това, че пречил на органи на властта да изпълнят отговорностите си.

Вторият от тях ще лежи в пандиза за период от 4 години и 4 месеца и му е наложена санкция в размер на 18 000 лева

Съдът наложи на третия от групата наказване отнемане от независимост за период от 1 година и 10 месеца, както и кумулативно плануваното наказване публично неодобрение.

Автор: Елеана Цанова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР