Окръжният съд в Благоевград взе постоянна мярка за неотклонение задържане

...
Окръжният съд в Благоевград взе постоянна мярка за неотклонение задържане
Коментари Харесай

Съдът остави в ареста полицаите, хванати с подкуп в Благоевград

Окръжният съд в Благоевград взе непрекъсната мярка за неотклонение задържане под стража във връзка с двама полицейски чиновници, арестувани по отношение на рушвет. Това сподели след съвещанието наблюдаващият прокурор по делото от Окръжна прокуратура - Благоевград Ивайло Филипов, представен от Българска телеграфна агенция. Предстои мярката да бъде обжалвана от отбраната на обвинените пред Апелативен съд - София през идната седмица, добави той.

Двамата полицейски чиновници са арестувани на 24 ноември, а повдигнатото обвиняване е за рушвет.

Случаят е от 17 ноември, сподели на брифинг в Окръжна прокуратура - Благоевград наблюдаващият прокурор Ивайло Филипов. По данни на прокуратурата патрул от двама чиновници на Пътна полиция към Главна дирекция Национална полиция е осъществявал надзор на придвижването по пътищата и предварителна защита на корупцията.

Вместо да бъде реализирана задачата на закона и осъществена концепцията на управлението на Групово дело Национална полиция, служителите на реда са се отклонили фрапантно от служебните си отговорности и са направили няколко действия, които са предмет на обвиняване, квалифицирано като рушвет, уточни наблюдаващият прокурор.

По данни на прокуратурата двамата служители на реда са поискали и взели рушвет в два обособени случая. Единият е на водач на камион, пренасящ дървесина, а вторият е на водач на лек автомобил. И в двата случая размерът на подкупа е 500 лв., стана ясно на брифинга.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР