Окръжният съд под тепетата потвърди глоба в размер на 1000

...
Окръжният съд под тепетата потвърди глоба в размер на 1000
Коментари Харесай

Пенсионер от Пловдив извади 100 бона за Майбах, но схемата се оказа много по-сложна

Окръжният съд под тепетата удостовери санкция в размер на 1000 лв. за пловдивчанин, който показал неистинен контракти за паричен заем пред чиновници на реда. В тях пишело, че обвиненият е дал 100 000 лв. на друго лице. Извършваната съдебно-почеркова експертиза потвърдила, че документите са подправени, а миналата инстанция наложила санкцията. След това обвиненият се заел да жали присъдата, написа " Марица ".

Той съобщил пред магистратите, че за офертата научил от собствен дълготраен другар. Той съобщил, че негов прочут, който обикалял цяла Европа и се занимавал с импорт на коли, имал желание да закупи Майбах за 100 000 лева Автомобилът бил на 6000 км, ударен от дясната страна. Дилърът на коли изискал от обвинения парите за колата, като декларирал, че след това ще я продаде за 700 000 лв. и ще върне заема в двоен размер.

На 7 декември 2015 година тримата се срещнали пред основния вход на Централна гара, където била подписана договорката. Бил формиран контракт за паричен заем, в който бил посочен и период за връщането на сумата - 3 месеца. В жалбата обвиненият твърдял, че след приключване на посочения период неведнъж напомнял на другите двама да му върнат дължимата сума, само че това не се случило.

Със случая се захванали чиновници на „ Икономическа полиция “. Обвиняемият занесъл на проверяващия копие от контракта за заем и допълнение към контракта, защото имало правописна неточност в неговото име. Полицаите поискали пояснение и от дилъра на коли, който също бил свикан в постройката на бранша. Когато видял приложените документи, мъжът отрекъл ръкописният текст да е написан от него и декларирал, че и подписите против „ заявител “ не са негови.

Обвиняемият още веднъж бил свикан от чиновниците на реда и този път занесъл оригиналите на двата контракта. За задачата на следствието бил формиран протокол за непринудено предаване, в който обвиненият записал изказване, че двата документа са изписани от кредитополучателя и са подписани от него. Възложената експертиза потвърдила, че договорите са изписани от обвинения, само че подписите и изписаното от дилъра на коли са фалшифицирани. Така се стигнало до изправянето на обвинения пред съда.

Пред Окръжния съд той изискал още веднъж да бъдат разпитани очевидците и движимостите лица по делото, само че бил отсечен от магистратите. Те взели поради, че мъжът е с чисто правосъдно минало, положителни характеристични данни, дал е частични признания и е пенсионер. Това са и аргументите той да бъде освободен от наказателна отговорности и вместо наказване „ отнемане от независимост “ да получи санкция в размер на 1000 лв..

Решението е дефинитивно.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР