Окръжният прокурор на Варна Владимир Чавдаров даде току що подробности

...
Окръжният прокурор на Варна Владимир Чавдаров даде току що подробности
Коментари Харесай

Окръжният прокурор на Варна с гореща информация за задържаните надзиратели

Окръжният прокурор на Варна Владимир Чавдаров даде одеве детайлности по задържането на тримата надзиратели от Варненския затвор, които са разрешавали на изтърпяващия присъда от 6 години и 8 месеца за кражба на коли Искрен Маринов да напуща затворническото общежитие и да излиза на независимост.  

Единият арестуван надзорник е дълготраен чиновник и началник на профсъюз, а другите двама също са опитни и работят в системата. Тримата не са имали други прегрешения до момента.

Ето какво съобщи Чавдаров по Нова Тв:

„ Тримата са упрекнати в длъжностно закононарушение, при което са нарушили служебните си отговорности за облаги. Установени са шест случая, при което тримата са допускали нерегламентирано лишеното от независимост лице да напуща територията на пандиза.

Дали тримата са имали материални облаги? Това е предмет на нашето следствие, защото е явно, че не са го създали от положително сърце, а имат някаква полза.

Как разкрихме нерегламентираните дейности на чиновниците? След сигнал от Главна дирекция на осъществяване на наказванията и шефа на Затвора, в границите на 2-3 седмици ние успяхме да използван специфични разследващи средства и други оперативни начини, с цел да съберем задоволително данни, които да ни дадат учредения да стартираме досъдебно произвеждане. ”

Мярката за задържане на тримата надзиратели от 72 часа изтича на следващия ден и най-вероятно Прокуратурата ще изиска по-строга мярка – „ задържане под стража ”.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР