Окръжният прокурор на Варна – Красимир Конов беше домакин на

...
Окръжният прокурор на Варна – Красимир Конов беше домакин на
Коментари Харесай

Окръжният прокурор на Варна: Всеки проблем може да бъде решен, ако се познава

Окръжният прокурор на Варна – Красимир Конов беше хазаин на поредност от работни заседания с присъединяване на кметовете на общините в региона и представители на правоохранителните органи, оповестиха от прокуратурата във Варна. Срещите се организираха с оглед разискване на настоящата конюнктура в общините от района, обвързвана със положението на битовата престъпност, пътната конюнктура и закононарушенията по превоза, както и тези свързани с разпространяването на наркотични субстанции.

Административният началник на Окръжна прокуратура – Варна и неговите посетители направиха разбор на актуалната конюнктура във всяко едно от обитаеми места. Обсъдиха се аргументите за другите противоправни прояви, какво може да се направи за всяка една от общините и за всички като цяло, както и за ограничение на вредите от тях в следствие.

Набелязана беше общата цел за всички локални и държавни органи в региона, а точно да се реализира преодоляване на престъпността, а в следствие и ограничението й в оптималната степен. В основата на реализирането беше сложено взаимоотношението на всички органи на самоуправлението, на представителите на държавните институции в общините, органите на реда и правосъдната власт. Засилване наличието на полицейски чиновници в дребните обитаеми места и потребността от засилен надзор на пътя бяха едни от най-ясно обрисувалите се първи стъпки за реализиране на общата цел.

На срещите особено внимание беше обърнато на тематиката за предварителна защита на разпространяването и използването на опиати и алкохол, ръководство на МПС след използването на същите и без нужните документи за ръководство в това число и при подрастващото потомство. Постигната беше спогодба за взаимни дейности в образователните заведения в другите общини, защото работата с децата слага основите за развиването на едно отговорно и интензивно общество.

Прокурор Конов беше безапелационен, че " всеки проблем може да бъде решен, в случай че се познава “ и би трябвало да се тръгне по пътя на измененията посредством връзка и съдействие, както на локално, по този начин и на национално равнище. Споделено от всички беше убеждението, че спокойствието на жителите е приоритет за виновните институции, а ползотворното съдействие ще донесе единствено изгоди за всички.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР