Окръжната прокуратура във Враца е предала на съд Р.Л. по

...
Окръжната прокуратура във Враца е предала на съд Р.Л. по
Коментари Харесай

Дилър-редицивист от Врачанско отива на съд, крил наркотици и боеприпаси в дома си

Окръжната прокуратура във Враца е предала на съд Р.Л. по обвиняване за осъществени от него закононарушения - нелегално държане на опиати и муниции.
Обвиняемият e на 41 години и е осъждан, живее в къща в село Боденец, област Враца.
На 21.06.2019 година чиновници на районното ръководство в Мездра, след авансово получена оперативна информация, направили инспекция в населявания от него парцел. В спалнята на първия етаж бил открит стъклен буркан с похлупак, съдържащ зелена на цвят суха листна маса с присъщ мирис. В калъфка на възглавница на леглото те намерили 7 станиолови сгъвки с сходно вещество. Мъжът обяснил, че това е по този начин нареченият „ чай за пушене “ и го употребява за лечебни цели.
В същото помещение на масата в картонена кутия били открити 6 броя патрони, диаметър 9х18 мм за револвер „ Макаров “, а в найлонов плик - раздрънкан револвер с надпис ИЖ 79 – 8. Относно тях Р.Л. декларирал, че не знае защо са предопределени.
В хода на досъдебното произвеждане са били разпитани няколко очевидци, които са удостоверили, че неведнъж са закупували „ чай за пушене “ от обвинения Л. на цена от 5 лв. до 15 лв. за един грам.
От заключението на осъществената химическа експертиза е видно, че в конфискуваната суха растителна маса се открива съществуване на синтетичен канабиноид XLR11. Той съставлява наркотично вещество с висока степен на риск за публичното здраве, заради нездравословния резултат от злоупотребата с тях, неразрешен за приложение в хуманната и ветеринарната медицина.
В правосъдно – балистичната експертиза по отношение на предадения револвер се показва, че е газ – сигнално оръжие, механически неизправно и негодно да се употребява по предназначението си. Патроните са общоприети муниции диаметър 9 х 18 мм. за револвер „ Макаров “ и са годни да създават изстрел и да се употребяват по предопределение. Обвиняемият Р.Л. не има позволение за придобиване на муниции и държане на такива.
Предстои делото да продължи в съда.

Снимката е илюстративна.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР