Окръжната прокуратура във Враца е предала на съд 14-годишния И.Б.

...
Окръжната прокуратура във Враца е предала на съд 14-годишния И.Б.
Коментари Харесай

Изправят пред съда хлапака, пребил и обрал възрастна жена във Враца

Окръжната прокуратура във Враца е предала на съд 14-годишния И.Б. по обвиняване за осъществено от него побой и обир над стара жена.

Без благосклонност! Бандит преби и обра баба във Враца, вкара я в болница

Обвиняемият И.Б. е възпитаник в 5-ти клас в учебно заведение в Враца. Младежът постоянно се разхождал в региона на МБАЛ „ Христо Ботев “ в града и забелязал, че една от къщите в близост се населява от стара жена. От диалог с нея схванал, че живее сама. Решил да се възползва от този факт, като влезе в парцела й и извърши кражба.
Вечерта на 05.04.2020 година И.Б. облякъл черно яке с качулка, поставил си черни ръкавици и превързал лицето си с тъмна блуза като маска. В този тип той прескочил оградата на двора и се насочил към къщата на осемдесетгодишната жена. Обвиняемият счупил с ръка прозорчето на входната врата, след което я отключил отвътре.
Пенсионерката, която по това време гледала телевизия, чувайки шума от счупеното стъкло, се отправила към коридора с думите „ Кой си ти? “ Там я пресрещнал И.Б., избутал я назад в стаята и я блъснал с дървена пръчка по главата. Грабителят повалил старата жена на пода и траял да й нанася удари по цялото тяло, не преставайки да я пита „ Къде са парите? “ Докато потърпевшата се опитвала да се защищити с ръце, обвиненият видял на ръката й златен пръстен – вид „ халка “ с орнаменти, и го издърпал от пръста й.
Неудовлетворен от неналичието на пари, Б. траял да претърсва в стаята, след което почнал да души потърпевшата и да упорства да му ги даде.
С последни старания осемдесетгодишната жена съумяла да се освободи и му посочила портмонето си в дрешника. В него тя съхранявала сумата от 40 лв.. Грабителят ги взел, както и мобилния телефон на потърпевшата, след което избягал.
Пострадалата излязла на улицата, с цел да потърси помощ от съседите си. Бил подаден сигнал на телефон 112, след което на място пристигнали екипите на Бърза помощ и Министерство на вътрешните работи.
След осъществяването на грабежа И.Б. се прибрал в дома си. Отнетият златен пръстен скрил на тавана, облеклата, с които бил облечен, изгорил. Парите изхарчил за цигари, напитка и сладкиши.
От осъществената на досъдебното произвеждане съдебномедицинска експертиза е видно, че потърпевшата получила телесни увреждания - строшаване на фаланга на пръст и кост на дясната ръка, а също така и голям брой охлузвания и кръвонасядания в региона на лицето и тялото.
Предстои наказателното произвеждане против малолетния И.Б. да продължи в съда.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР