Окръжната прокуратура във Велико Търново ще повдигне обвинение в болничната

...
Окръжната прокуратура във Велико Търново ще повдигне обвинение в болничната
Коментари Харесай

Повдигат обвинение в болничната стая срещу младежа, шофирал при катастрофата с двама загинали в Странджа

Окръжната прокуратура във Велико Търново ще повдигне обвиняване в болничната стая на 19-годишния юноша, който е карал автомобила при злополуката през вчерашния ден край Стражица. При случая починаха двама младежи, другите двама са тежко ранени, оповестява Българска национална телевизия.

В болничната стая на 19-годишния юноша, който е карал личния си автомобил, ще му бъде повдигнато обвиняване, че вследствие на съзнателно нарушаване на Закона за придвижване по пътищата по несъобразителност е породена гибел и телесни повреди. Законът планува от 3 до 10 години отнемане от независимост. В случая има утежняващо събитие:

„ Той е недееспособен съгласно българското законодателство. Има изказвания, че има немско удостоверение за правоуправление. Това ще бъде тествано и открито “, уточни представителят на Окръжна прокуратура - Велико Търново Илиан Благоев.

Взети са кръвни проби за алкохол и опиати, чиито резултати към момента не са подготвени. Ако 19-годишният лидер не може да се яви пред съда, в болничната му стая ще се организира правосъдното съвещание, на което прокуратурата ще изиска от съда налагане на мярката задържане под стража.

Инцидентът стана нощес на изхода на Стражица по правата към основния път София – Варна. На влажен път лек автомобил напуща пътя и се удря в крайпътно дърво.

На място са умряли двамата пасажери на 16 и 17 години. Момче на 14 години е откарано с тежка черепно-мозъчна контузия в болничното заведение в сериозно положение. Водачът също е с тежко комоцио, само че в схващане и контактен.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР