Окръжната прокуратура във Велико Търново повдигна обвинение на мъжа, които

...
Окръжната прокуратура във Велико Търново повдигна обвинение на мъжа, които
Коментари Харесай

Евтаназираха кучетата, които убиха жена в Долна Оряховица | Повдигнаха обвинение на мъжа, гледал кучетата

Окръжната прокуратура във Велико Търново повдигна обвиняване на мъжа, които се е грижел за кучета, които през вчерашния ден раздраха и убиха 40-годишна жена в Долна Оряховица.

Той е арестуван с мярка до 72 часа, а на следващия ден се чака съдът да прегледа настояването на прокуратурата за непрекъснатото му задържане. Мъжът е упрекнат, че не е полагал нужните грижи за животните.

Собственикът на кучетата е в чужбина, само че ще бъде свикан за разпити.

Петте кучета, които са нападнали дамата, до момента в който се прибирала от нощно дежурство в болничното заведение в Горна Оряховица, са евтаназирани, защото за следствието е належащо експертизи да открият наличието в храносмилателните им системи.

„ Днес стана ясно, че гибелта на дамата е резултат от остра, изобилна кръвозагуба, която е настъпила в резултат на многочислени контузии, породени от животни, въпросните кучета. Това събитие наложи смяна на първичната тенденция на следствието от съзнателно ликвидиране към преквалифициране на действието по текст, който планува наказване за всяко лице, под чиито грижи се намира гръбначно животно, което животно аргументи телесна щета и в следствие последва гибел на друго лице. Предвиденото наказване е до 5 години отнемане от независимост, както и санкция до 10 000 лв. “, съобщи наблюдаващият прокурор Даниела Харитонова.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР